FTC kaybetti: Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına onay çıktı

FTC, yaptığı başvuruda Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının geçici olarak engellemesini istemişti. Konu ile ilgili kararını veren mahkeme, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) talebini reddettiğini duyurdu.
FTC kaybetti: Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına onay çıktı

Microsoft'un Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alacağını ilk olarak 2022 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Aradan 1,5 yıldan daha uzun bir zaman geçmesine rağmen tekelcilik şüphesi nedeniyle söz konusu satın alma işlemi tamamlanamadı.

Microsoft'un Activision Blizzard’ı satın alması tekelcilik şüphesi nedeniyle hem ABD hem Birleşik Krallık hem de Avrupa Birliği'nde tartışıldı. Tekelcilik iddialarını destekleyenler arasında Microsoft'un oyun pazarındaki en büyük rakibi konumunda bulunan Sony yer alıyor.

Sony'nin korkusu ise PlayStation oyun konsolunda en çok oynanan oyunlar arasında yer alan ve Activision Blizzard tarafından geliştirilen Call of Duty oyunlarının satın alma sonrasında PlayStation için hiç geliştirilmemesi veya daha kalitesiz bir şekilde sunulması.

Konu ile ilgili ilk karar ise geçtiğimiz Mayıs ayında Avrupa Birliği'nin yönetim kolu olan Avrupa Komisyonu'ndan geldi. Avrupa Komisyonu, Activision Blizzard satın almasını incelediğini ve söz konusu işleme onay verdiğini duyurdu.

Haziran ayında ise ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için mahkemeye başvurdu. FTC, yaptığı başvuruda Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının geçici olarak engellemesini istedi. 

Konu ile ilgili kararını veren mahkeme, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) talebini reddettiğini duyurdu. Kısacası Microsoft, FTC ile yapılan tekelcilik savaşını kazanmış oldu. Alınan kararlar ile birlikte ABD ve Avrupa Birliği'nde, Microsoft Activision Blizzard satın almasının önünde herhangi bir engel kalmadı. Birleşik Krallık'ta ise tekelcilik iddiaları ile ilgili süreç devam ediyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.