Martı halka arzı gerçekleşti: Tüm detaylar

Halka arz ile birlikte 8,69 dolarlık hisse değeri ile birlikte New York Borsası’na (NYSE) giriş yapan Martı'nın hisse değeri, kısa süre içinde 5,03 dolar seviyelerine kadar geriledi.
Martı halka arzı gerçekleşti: Tüm detaylar

Ülkemizdeki elektrikli scooter kiralama pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Martı'nın SPAC yöntemi ile New York borsasında halka arz gerçekleştireceğini ilk olarak 2022 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde ise SEC’in tüm onayları vermesinin ardından Martı'nın, 13 Temmuz tarihinde halka arz gerçekleştireceği duyuruldu.

13 Temmuz tarihinde gerçekleşmesi planlanan Martı halka arzı bugün gerçekleşti. Hatırlatmak gerekirse Martı, Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli ve çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak hedefi ile sermayesini artırmak ve daha fazla çok kaynak yaratmak için New York Borsası’nda (NYSE) halka açılma sürecine başlamıştı. 

Gerçekleşen halka arzın ardından Martı'nın hisseleri önemli bir düşüş yaşadı. Halka arz ile birlikte 8,69 dolarlık hisse değeri ile birlikte New York Borsası’na (NYSE) giriş yapan Martı'nın hisse değeri, kısa süre içinde 5,03 dolar seviyelerine kadar geriledi. Şu an için ise 5,64 dolardan işlem görüyor.

Martı'nın web sitesinde yer alan bilgilere göre MRT koduyla New York Borsası'nda işlem gören Martı hisselerinin değeri, açılışın ardından yüzde 47,41 oranında değer kaybetti. Mart'ının halka arzdan bekleneni bulamadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

SPAC yolu ile gerçekleşen bir halka arz olması nedeniyle şu an için tam olarak ne kadar hissenin halka arz edildiği ve şirket değerlemesi ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. SPAC ile halka arz sistemini kısaca anlatmak gerekirse SPAC olarak adlandırılan yöntemde halka açık şirketler, daha büyük bir şirket ile birleşmesi ile onların halka arz gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Martı'nın halka arz süreci ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.