Martı, 13 Temmuz'da New York Borsası'nda gong çalacak

SEC’in tüm onayları vermesinin ardından Martı, 13 Temmuz'da MRT koduyla New York Borsası'nda işlem görmeye başlayacak. 
Martı, 13 Temmuz'da New York Borsası'nda gong çalacak

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in tüm onayları vermesinin ardından Martı, 13 Temmuz'da MRT koduyla New York Borsası'nda işlem görmeye başlayacak.

Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Martı, bu hedefle sermayesini artırmak ve daha çok kaynak yaratmak için New York Borsası’nda (NYSE) halka açılma sürecini yaklaşık bir yıl önce başlatmıştı. Martı’nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsası’nda işlem görecek olması Türk teknoloji şirketleri için de önemli bir adım diyebiliriz.

Martı'nın çalışanları da şirketin New York Borsası’nda halka açılmayla birlikte hissedar olacak. Martı çalışanlarına dağıtılan hisse opsiyonu miktarının halka açılma değerlemesi üzerinden 200 milyon TL dolaylarında olacağının tahmin edildiği açıklanmıştı.

Martı'nın kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem

Hatırlarsanız Martı'nın SPAC ile halka arz gerçekleştireceği Galata Acquisition Corp.'tan resmi açıklama geçtiğimiz hafta gelmişti. Buna göre Galata Acquisition Corp, halka açılması öncesinde kendi yatırımcıları için tarih ve değer aralığını paylaşmıştı ve bu da Martı'nın halka arzının yaklaştığını gösteriyordu. Şimdi Martı'nın New York Borsası'nda işlem göreceği tarih kesinleşmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.