Akıllı antrenman çözümü EGYM, 207 milyon euro yatırım aldı

EGYM, 2010 yılında Philipp Roesch-Schlanderer ve Florian Sauter tarafından faaliyete geçti. Akıllı antrenman çözümü teknoloji kullanarak antrenman deneyimini iyileştiren bir yaklaşım olarak tanımlanıyor.
Akıllı antrenman çözümü EGYM, 207 milyon euro yatırım aldı

Akıllı antrenman çözümü geliştiren EGYM'in 20 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılında sizlere aktarmıştık. EGYM, 207 milyon euroluk yeni bir yatırım aldı. Almanya merkezli şirketin yatırımına ABD eski Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner tarafından kurulan Affinity Partners liderlik etti. Yatırımın diğer katılımcıları arasında Mayfair Equity Partners ve Bayern Kapital var. EGYM'nin piyasa değeri bu yatırımla 600 milyon euro'ya yükseldi. 

EGYM, 2010 yılında Philipp Roesch-Schlanderer ve Florian Sauter tarafından faaliyete geçti. Akıllı antrenman (fitness) çözümü teknoloji kullanarak antrenman deneyimini iyileştiren bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Bu teknoloji, donanım ve yazılım kombinasyonunu içeriyor. Donanım, egzersiz ekipmanlarına entegre edilen sensörlerle kullanıcının antrenman performansını izlemek, verileri kaydetmek ve analiz etmek için kullanılıyor.

Yazılım tarafında ise mobil uygulamalar veya bulut tabanlı platformlar aracılığıyla kullanıcılara egzersiz programları, antrenman rutinleri ve performans takibi sunuluyor. Bu yazılımlar, kullanıcının antrenman verilerini topluyor, analiz ediyor ve kişiselleştirilmiş geri bildirimler sağlıyor.

Ayrıca şirketin Wellpass adlı bir kurumsal sağlık ağı operasyonu bulunuyor. Wellpass, 2,5 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Şirket, 2022 yılında 130 milyon dolar gelir elde etti. Yıllık yüzde 70'lik bir büyüme gösterdi. Özellikle Wellpass'a odaklanan şirket, 2023 yılında toplam gelirini 260 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. ABD gibi yeni pazarlara yoğunlaşmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.