Martı, SPAC yöntemi ile New York borsasında halka arz gerçekleştirecek

Martı'nın halka arz gerçekleştirebileceği ile ilgili sızıntılar ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında karşımıza çıkmıştı. Bloomberg'in paylaştığı bilgilere göre Martı, SPAC anlaşması ile birlikte New York borsasında halka arz gerçekleştirecek. 
Martı, SPAC yöntemi ile New York borsasında halka arz gerçekleştirecek

Ülkemizin en popüler elektrikli scooter kiralama girişimleri arasında yer alan Martı'nın B serisi yatırım turunu 100 milyon dolar değerleme ile tamamladığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, New York borsasında halka arz gerçekleştirecek.

Martı'nın halka arz gerçekleştirebileceği ile ilgili sızıntılar ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında karşımıza çıkmıştı. Bloomberg'in paylaştığı bilgilere göre Martı, SPAC anlaşması ile birlikte New York borsasında halka arz gerçekleştirecek

SPAC anlaşması için ABD merkezli Galata Acquisition firması ile anlaşmasını tamamlayan Martı'nın ilerleyen dönemlerde halka arzını gerçekleştirmesi bekleniyor. SPAC ile halka arz sistemini kısaca anlatmak gerekirse SPAC olarak adlandırılan yönyemde halka açık şirketler, daha büyük bir şirket ile birleşmesi ile onların halka arz gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.

Kısacası Martı, Galata Acquisition firması ile birleşerek New York borsasında halka açılacak. Halka arz üzerinden elde edilecek olan gelirin şirketin elektrikli araç filosunun büyütülmesi ve operasyon bölgesinin genişletilmesi için kullanılması bekleniyor.

Martı girişiminin bugüne kadar ki macerasını tüm detayları ile sizlere aktarmıştık. 2018 yılında Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulan Martı, 2019 yılının Mart ayında İstanbul'da hizmet vermeye başladı. İlk etapta elektrikli scooter kiralama ile yola çıkan girişim, şu an elektrikli bisiklet benzeri bir ürün ve elektrikli Moped kiralamaları da gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar pek çok yatırım ile de karşımıza çıkan girişim, önemli yatırımcıları bulunuyor. Martı'nın yatırımcıları arasında ise Hasan Aslanoba, BECO Capital, Bossanova Investimentos, Actera, EBRD, Autotech Ventures, Kevin Ryanve ve Endeavor Catalyst gibi önemli isimler yer alıyor. Martı'nın halka arz serüveni ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.