Martı, B serisi yatırım turunu 100 milyon dolar değerleme ile tamamladı

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Martı, geçtiğimiz yıl sizlerle paylaştığımız B serisi yatırım turunu kapattı ve değerlemesini paylaştı.
Martı, B serisi yatırım turunu 100 milyon dolar değerleme ile tamamladı

Ülkemizin en popüler elektrikli scooter kiralama girişimleri arasında yer alan Martı'nın B serisi yatırım turunda Actera ve EBRD'den yatırım aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Martı, geçtiğimiz yıl sizlerle paylaştığımız B serisi yatırım turunu kapattı ve değerlemesini paylaştı.

Martı tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin değerlemesi 100 milyon dolar. Crunchbase'de yer alan bilgilere göre Martı'nın B serisi yatırım turuna Actera ve EBRD'nin yanı sıra Bossa Nova Investimentos, Kevin Ryan, BECO Capital, Autotech Ventures, Endeavor Catalyst ve Autotech Ventures'ın katıldığını da ekleyelim.

Martı'nın öne çıkan rakamları

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında paylaşılan bilgilere göre Martı'nın 5 milyonu aşkın kullanıcısı da bulunuyor. Girişim, seri B yatırım turu öncesinde 20 bin elektrikli araç ile kullanıcılarına hizmet veriyordu. Martı'nın yatırımdan önceki 12 ay içinde 20 milyon dolar ciro yaptığını da ekleyelim. Kısacası Martı, 100 milyon dolar değerleme ile birlikte yıllık cirosunun 5 katı şirket değerine ulaşmış da oldu.

Nisan ayında yayınladığımız "Türkiye'deki elektrikli scooter ve mikromobilite pazarının oyuncuları ve fiyatları" haberinde hem Martı'dan hem de ülkemizdeki diğer elektrikli scooter kiralama şirketlerinden detaylı olarak bahsetmiştik. Elektrikli scooter, elektrikli bisiklet ve moped olmak üzere şu an için 3 farklı model ile birlikte ülkemizde hizmet veren Martı ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.