Tesla, elindeki Bitcoin'in yüzde 75'ini sattı

Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Tesla, elindeki Bitcoin'in yüzde 75'ini sattı

Tesla, 2022 yılının ikinci çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu çeyrekte 2,26 milyar dolar kâr elde ettiğini bildirdi. Ancak bu meblağ bir önceki çeyreğe göre yüzde 31 düşüş yaşandığı anlamına geliyor. Zira Tesla'nın bir önceki çeyrekteki kârı 3.3 milyar dolardı. Şirketin bu çeyrekte elde ettiği gelir ise 16.9 milyar dolar.

Tüm bunların yanı sıra Tesla, elinde buldurduğu dijital varlıklarla da gündemde olan bir şirket. Elon Musk, 31 Aralık tarihinde SEC’e yaptığı bildirimde şirketin yaklaşık 1.99 milyar dolarlık Bitcoin rezervi olduğunu açıklamıştı. Hatta şirket, bir dönem Bitcoin'i ödeme olarak kabul edeceğini açıklamış ve daha sonra bunu durdurmuş; geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr elde etmişti.

Son rapora göre ise Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu açıkladı. Özetle şirket, ikinci çeyrek raporunda 936 milyon dolarlık dijital varlık satışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu da Tesla'nın elindeki Bitcoin'lerin yüzde 75'inin satıldığı anlamına geliyor. 

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Bitcoin alımlarını durdurduklarını söylemişti. Hatırlarsanız kısa bir süre önce Bitcoin ciddi bir düşüşe sahne olmuştu. Bunda Elon Musk'ın açıklamasının ve kararının etkisinin yüksek olduğunu söylemek mümkün. 

Musk, bir yatırımcı görüşmesi sırasında Çin'deki Covid kapanmaları nedeniyle şirketin genel likiditesinden endişe duyduğunu söyledi; bu nedenle Bitcoin satmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Elon Musk, Dogecoin'inlerin hiçbirini satmadıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.