Solaris, 1.6 milyar dolar değerleme ile yaklaşık 42 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi Solaris, 38 milyon euro yani yaklaşık 41.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Solaris, 1.6 milyar dolar değerleme ile yaklaşık 42 milyon dolar yatırım aldı

2021'in temmuz ayında 190 milyon euro yatırım alan Solarisbank'ın değerlemesinin 1.4 milyar euroyu aştığını sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıl marka ismini değiştirerek yoluna Solaris ile devam eden fintech girişimi, yeni bir yatırım turuyla daha karşımızda. Solaris, 38 milyon euro yani yaklaşık 41.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Değerlemesini 2021'den bu yana neredeyse sabit tutan Solaris, yatırımı 1.6 milyar dolar değerleme üzerinden aldı. 

F serisi yatırım turunun ilk kapanışı olarak nitelendirilen yatırım turuna mevcut yatırımcılar katılım gösterdi. Bu noktada girişimin mevcut yatırımcıları arasında ABN AMRO, Visa, BBVA, Samsung, Lakestar ve FJ Labs gibi isimlerin yer aldığını belirtelim. Bu yatırım turuyla beraber şirketin toplam yatırım miktarı ise 441 milyon dolara ulaştı. 

Girişim, yatırımı "banking-as-a-service" olarak faaliyet gösteren operasyonunu ölçeklendirmek için kullanacak. Samsung, American Express ve Coinbase gibi şirketlere hizmet veren Solaris, bankacılık, kart hizmetleri, ödemeler, borç, kimlik doğrulama ve dijital paralar gibi alanlarda 180 farklı API ile hareket ediyor. 

Şirket, bir süredir yönetim kademesindeki değişiklikler ile dikkat çekiyor. Şirketin kurucu ortağı Roland Folz CEO pozisyonundan çekilerek yerini fintech alanının deneyimli ismi Carsten Höltkemeyer'e bıraktı. Yatırım haberiyle birlikte şirketin altı aydır COO'su olan Chloé Mayenobe görevinden ayrıldığını duyurdu. Bu pozisyonu yeni bir ismin doldurması ise beklenmiyor. 

Bu arada Solaris'in öne çıkan verilerine baktığımızda, yüzde 30 büyüme ile yıl boyunca 130 milyon euro gelir elde ettiğini görüyoruz. Bununla beraber şirketin 56 milyon euro kayıp yaşadığını belirtmekte fayda var. Paylaşılan bilgilere göre, yılın ilk yarısındaki rakamlar ise karlılığın yolda olduğunu gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.