Robotik şirketi Telexistence, 170 milyon dolar yatırım aldı

Japonya merkezli şirket 2017 yılında Jim Tomioka tarafından kuruldu. Şirket perakende ve lojistik sektörleri için yapay zeka destekli robotik çözümler geliştiriyor.
Robotik şirketi Telexistence, 170 milyon dolar yatırım aldı

Robotik şirketi Telexistence, 170 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turuna SoftBank, Airbus Ventures, Monoful Partners, KDDI Open Innovation Fund, Foxconn ve CTBC Financial Holdings tarafından oluşturulan bir fon ve Globis Capital Partners katıldı. Alınan 170 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Telexistence girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 197 milyon dolara ulaştı.

Yatırım sonrasında SoftBank Robotics Group'tan Kenichi Kent Yoshida ve Globis Capital Partners'tan Ryohei Nomoto'nun Telexistence'in yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. Yatırım, şirketin iş gücünü artırması ve Kuzey Amerika'da ölçeklendirilmesi için kullanılacak.

Japonya merkezli şirket 2017 yılında Jim Tomioka tarafından kuruldu. Şirket perakende ve lojistik sektörleri için yapay zeka destekli robotik çözümler geliştiriyor. Telexistence, operatörler tarafından uzaktan kontrol edilen yapay zeka destekli robotik kollar üretiyor.

Bu robotik kollar, nesneleri taşıma, düzenleme veya paketleme gibi işlemleri gerçekleştirebilme yeteneğine sahip. Şirket robotları Japonya genelindeki 300 FamilyMart mağazasında yer alıyor.

Telexistence'in amacı, robot teknolojisini kullanarak perakende ve lojistik sektörlerindeki iş süreçlerini otomatikleştirmek ve verimliliği artırmak. Özellikle, mağazalarda ve depolarda yüksek hacimli işlemlerin gerçekleştirildiği yerlerde kullanılmak üzere tasarlandı.

Telexistence, büyümek ve ürünlerini küresel ölçekte pazarlamak için stratejik ortaklıklar kuruyor. Şirketin "Ghost" adını verdiği bir sonraki nesil robotunu üretmek için Foxconn ile işbirliği yapacağı açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.