Twitter, Threads nedeniyle Meta'yı dava açmakla tehdit ediyor

Twitter, Meta'yı yeni Threads uygulaması yayına alındıktan 24 saat sonra dava etmekle tehdit etti, şirketin gerekçesi ise Meta'nın yeni platformu oluşturmak için eski Twitter çalışanlarını kullanması.
Twitter, Threads nedeniyle Meta'yı dava açmakla tehdit ediyor

Instagram'ın Twitter benzeri Threads uygulaması dün kullanıma açıldı ve kısa sürede on milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Threads'e gösterilen bu ilgi Twitter cephesinde pek de güzel karşılanmadı. Twitter, Meta'yı yeni Threads uygulaması yayına alındıktan 24 saat sonra dava etmekle tehdit etti, şirketin gerekçesi ise Meta'nın yeni platformu oluşturmak için eski Twitter çalışanlarını kullanması.

Threads yayına alındıktan kısa bir süre sonra, Twitter'ın avukatı Alex Spiro, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e sosyal medya devini Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyet haklarını yasa dışı bir şekilde kötüye kullanmakla suçlayan bir bildirim gönderdi. Söz konusu bildirimde şu ifadeler yer aldı:

Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde uygulamak niyetinde ve Meta'nın Twitter ticari sırlarını veya diğer son derece gizli bilgileri kullanmayı durdurmak için derhal adım atmasını talep etmektedir. Twitter, fikri mülkiyetinin Meta tarafından daha fazla alıkonulmasını, ifşa edilmesini veya kullanılmasını önlemek için başka bir bildirimde bulunmaksızın hem hukuki yollara başvurma hem de ihtiyati tedbir alma hakkı dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm haklarını saklı tutar.

Meta'nın iletişim direktörü Andy Stone ise Twitter'ın bu hamlesine Threads'teki bir gönderiyle yanıt verdi. Stone, "Açık olmak gerekirse, Threads mühendislik ekibindeki hiç kimse eski bir Twitter çalışanı değil ve bu bir şey" dedi.

Aslında son dönemde Twitter'ın Bluesky, Post, Mastodon gibi birçok rakibi bulunuyor, fakat Threads'in kısa sürede bu kadar kullanıcıya ulaşmış olması Twitter'ın gözünü korkutmuş gibi duruyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.