Hatırlarsanız Elon Musk'ın geçen yıl şirketi devralmasının ardından binlerce çalışanını aniden işten çıkarılmasıyla ilgili Twitter'a birçok dava açılmıştı. İşten çıkarılan çalışanlar önceden yeterli bildirim yapılmadığı gerekçesiyle Musk'a dava açmış; daha sonra çalışanların işten çıkarılırken ödemelerini alamadıkları iddia edilmişti. Ocak ayında da çalışanların iddialarının toplu bir dava yerine bireysel tahkim yoluyla takip etmeye zorlamasına izin veren bir karar alınmıştı.
Twitter, eski çalışanlarının JAMS (Judicial Arbitration and Mediation Services) aracılığıyla taleplerinin yerine getirilmesi için başvuru ücreti ödemesi gerekiyor. Şirket, yüzlerce eski çalışanın arabuluculuk ücreti ödemek istemediği için masaya oturmuyor. Bu yüzden şirketin eski çalışanları Twitter'a yeniden dava açtı.
Twitter bu ücreti ödemeyi reddediyor. Çünkü işten çıkarılan yaklaşık 2 bin çalışan için bu ücretin şirkete maliyeti oldukça yüksek. Twitter, haziran ayının başında JAMS'a bir mektup göndererek ücretlerin taraflar arasında paylaşılmasını talep etti. Bunun üzerine JAMS, JAMS'in standartlarını karşılamayan herhangi bir arabuluculuğa devam etmeyeceğini bildirdi. Twitter'ın arabuluculuk ücretlerini ödemekten kaçınma çabası, yüzlerce eski çalışanını zor duruma soktu.
Twitter, Elon Musk'ın şirketi devralmasının ardından birçok mali sorunla karşı karşıya kaldı. Satın alımın hemen ardından Ekim 2022'de 2 bin kişinin işten çıkardı. Şirkete Haziran ayında çalışanlara yıllık ikramiyeler ödenmediği için dava açıldı. Avukat Shannon Liss-Riordan, Twitter'ın çalışanlara on milyonlarca dolar borçlu olduğunu dile getirdi. Twitter'ın yaşadığı mali zorluklar, çalışanlarıyla olan ilişkisindeki sorunlar itibarını etkiledi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap