Elon Musk, Twitter çalışanlarının yüzde 75'ini işten çıkarmak istiyor

Elon Musk, Twitter'ın 5 bin 600 çalışanından yüzde 75'ini işten çıkarmak istiyor. Bu da 2 binden fazla çalışanın Twitter'dan ayrılacağını gösteriyor. 
Elon Musk, Twitter çalışanlarının yüzde 75'ini işten çıkarmak istiyor

Elon Musk ve Twitter arasındaki çekişme her geçen gün büyürken, Washington Post'un yeni haberi Elon Musk'ın Twitter çalışanlarını işten çıkarma planlarını ortaya çıkardı. Haberde yer alan bilgilere göre, Elon Musk, Twitter'ın 5 bin 600 çalışanından yüzde 75'ini işten çıkarmak istiyor. Bu da 2 binden fazla çalışanın Twitter'dan ayrılacağını gösteriyor. 

Twitter'da tasarruf dönemi 

Bu arada tüm bu süreçte Elon Musk'ın satın alması başarısız olsa bile, Twitter'ın işten çıkarma planlarının hayata geçeceğini söylemek mümkün. Konuya yakından tanıklık eden kaynakların aktardığına göre, Twitter'ın mevcut yönetimi, şirketin maaş bordrosunu gelecek yılın sonuna kadar yaklaşık 800 milyon dolar azaltmayı planlıyor. Bu da işgücünün yaklaşık dörtte birine denk geliyor.

Şirket ayrıca, altyapısında büyük kesintiler yapmayı planladı. Buna Twitter'ın her gün oturum açan 200 milyondan fazla kullanıcı için çalışmasını sağlayan veri merkezleri de dahil.

Her ne kadar Elon Musk'ın teklifi kamuoyu tarafından düşmanca devralma (hostile takeover)olarak tanımlansa da, yönetim kurulunun bu teklife sıcak bakmasının sebebi, Twitter'ın gerçekten 44 milyar dolara ihtiyaç duyması olabilir. Bu anlamda Elon Musk'ın iş gücünün yüzde 75 işten çıkarmayı hedeflemesi, şirketin devam etmesini sağlayacak adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

İş gücü ile ilgili kararların doğruluğu ise yakın zamanda kendini gösterebilir. Bu çekişmeli dönemin sona yaklaştığını söylemek mümkün. Zira Delaware Chancery mahkemesinin hakimi, Elon Musk'ın mahkemeden kaçınması için, yılan hikayesine dönen anlaşmanın, hisse başına 54.20 dolar olacak şekilde 28 Ekim'e kadar tamamlanması hükmünü verdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.