Tweetdeck, ücretli abonelik sistemi Twitter Blue'ya dahil edildi

Tweetdeck'in yeni ve geliştirilmiş bir sürüme sahip olacağı belirten Twitter, bu uygulamanın 30 gün içinde devreye alınacağını duyurdu.
Tweetdeck, ücretli abonelik sistemi Twitter Blue'ya dahil edildi

Twitter, Tweetdeck'i de ücretli abonelik sistemi olan Twitter Blue'ya dahil ettiğini açıkladı. Tweetdeck'in yeni ve geliştirilmiş bir sürüme sahip olacağı belirten Twitter, bu uygulamanın 30 gün içinde devreye alınacağını duyurdu. Buna göre artık Tweetdeck'i yalnızca mavi tik'e sahip olan hesaplar kullanabilecek. Fakat Twitter, Tweetdeck'in eski sürümünün kapandığını henüz resmi olarak açıklamadı.

Twitter, dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri. Bu platformu 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, Kasım 2022'de mavi tike sahip olabilmesine olanak sağlayan olan 8 dolarlık abonelik sistemi Twitter Blue piyasaya çıkardı. Son birkaç gün içinde tweetleri görüntülemek için sitede giriş yapılmasını zorunlu kıldı.

Doğrulanmamış hesaplar için her gün görüntülenebilecek tweet sayısını sınırlandıracaklarını açıkladı. Bu, her gün okunabilecek tweet sayısını belirli bir miktarla sınırladı. Twitter'da doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet, doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet, doğrulanmamış yeni hesaplar ise günde 300 tweet görüntüleyebilecekti. Sonrasında ise geçici sınırlama ortadan kalktı.

Son dönemde yaşananlardan sonra birçok Twitter kullanıcısı platforma alternatif aramaya başladı. Jack Dorsey destekli Bluesky'a olan kullanıcı talebi de ciddi anlamda artış gösterdi. Ancak platformda yaşanan bu talep, Bluesky'ın yeni üyelikleri geçici olarak askıya almasına neden oldu.

Bugün de Meta'nın Twitter rakibi Instagram Threads'in 6 Temmuz'da piyasaya sürülmesi beklendiği açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre App Store üzerinden ön siparişe açılan uygulama, Instagram'a bağlanacak. Uygulamanın Android versiyonu için Google Play'de de bazı ayrıntılar mevcut olsa da çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyordu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.