Twitter, tweetlerin Google aramalarında görüntülenmesini engelledi

Google aramaları ile ilgili önemli bir karar veren Twitter, platform içindeki tweetlerin Google aramalarında görüntülenmesini engelledi.
Twitter, tweetlerin Google aramalarında görüntülenmesini engelledi

Elon Musk liderliğinde Twitter'da gerçekleşen tüm değişiklikleri geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından her geçen gün yeni bir gelişme ile karşımıza çıkan Twitter, platformun aldığı trafik ile ilgili önemli adımlar attı.

Twitter'a üye olmayan kişiler, platform içindeki tweetleri üye olmadan da görebiliyordu. Kısa süre önce bu durumu değiştiren Elon Musk, Twitter'a üye olmayan kişilerin platform içindeki tweetleri görmelerini engelledi. Bu kez ise Google aramaları ile ilgili önemli bir karar veren Twitter, platform içindeki tweetlerin Google aramalarında görüntülenmesini engelledi.

Hatırlatmak gerekirse platform içinde yer alan tweetler Google aramaları içinde yer alıyordu. Searchengineland tarafından paylaşılan bilgilere göre artık platform içinde yer alan tweetler Google aramaları içinde yer almayacak. Twitter'dan konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da paylaşalım.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter kullanımına geçici bir sınır getirildiğini ve doğrulanmış hesapların günde 6000, doğrulanmamış hesapların günde 600 ve doğrulanmamış yeni hesapların ise günde 300 tweet görüntüleyebileceğini paylaşmıştı.

Yaklaşık iki günlük geçici sınırlamanın ardından bu durum ortadan kalktı. Tweetlerin Google aramaları içinde yer almaması da bu durumun yan etkilerinden biri olabilir. Tweetlerin Google aramalarından kalkması arama kısmındaki içerikleri de büyük oranda değiştirdi. Karşılaştırmak gerekirse Pazartesi günü Google'da "twitter.com" araması yapıldığında 471 milyon sonuç çıkıyordu. Alınan kararın ardından ise sadece 180 milyon sonuç karşımıza çıkıyor.

Tweetlerin tekrardan Google aramaları içinde yer alıp almayacağını ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.