Instagram'ın Twitter rakibi Threads, 6 Temmuz'da piyasaya sürülüyor

Meta'nın Twitter rakibi Instagram Threads'in 6 Temmuz'da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre App Store üzerinden ön siparişe açılan uygulama, Instagram'a bağlanacak.
Instagram'ın Twitter rakibi Threads, 6 Temmuz'da piyasaya sürülüyor

Kısa bir süre önce Meta'nın sahibi olduğu Instagram'ın metin tabanlı bir uygulama ile Twitter'a rakip olacağı bilgisi paylaşılmıştı. Akabinde bazı geliştiriciler tarafından yeni platformun görüntüleri sızdırıldı ve görüntülere baktığımızda Instagram'ın Twitter muadilinin Twitter'a fazlasıyla benzediğini gördük. Threads adı verilen uygulamanın ne zaman yayında olacağı ise şimdiye kadar belirsizdi. 

Ancak App Store listesine göre, Meta'nın Twitter rakibi Instagram Threads'in 6 Temmuz'da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre App Store üzerinden ön siparişe açılan uygulama, Instagram'a bağlanacak. Uygulamanın Android versiyonu için Google Play'de de bazı ayrıntılar mevcut olsa da çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyordu. Threads, hiç şüphesiz iki işletim sistemi için de aynı gün yayında olacak.

App Store listelemesine bakıldığında Threads için şu ifadeler yer alıyor:

Threads, bugün önem verdiğiniz konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışmak için toplulukların bir araya geldiği yerdir. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğer kişileri takip edebilir ve onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, görüşlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendi sadık takipçilerinizi oluşturabilirsiniz.

Her ne kadar uygulama 6 Temmuz'da indirilebilir olsa da platformu tam olarak söylendiği şekilde kullanabilecek miyiz, şu an için belirsiz. Ayrıca Threads'in bu tarihte ülkemizde indirilebilir olup olmayacağından da emin değiliz. Fakat görünen o ki Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde yayına aldığı "tweet sınırlaması" olayı, Twitter için alternatiflerin bu alanda söz sahibi olma isteğini hızlandırıyor.

Gelecekte Threads'in nasıl bir etki yaratacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.