SaaS platformu Atobi, 3.8 milyon euro yatırım aldı

Danimarka merkezli şirket, 2017 yılında Jan Dahl Andersen tarafından faaliyete geçti. Perakende sektörüne yönelik bir gerçek zamanlı çözüm platformu sağlayıcısı olarak tanımlanıyor.
SaaS platformu Atobi, 3.8 milyon euro yatırım aldı

SaaS platformu Atobi, 3.8 milyon euro yatırım aldı. 3.8 milyon euro'luk yatırım, Export and Investment Fund of Denmark ve Thomas Kvorning tarafından yapıldı. Yatırım sonrasında Thomas Kvorning'in şirketin yönetim kuruluna katılacağı açıklandı. Yeni yatırımın ise Atobi'nin küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için kullanılacağı açıklandı.

Danimarka merkezli şirket, 2017 yılında Jan Dahl Andersen tarafından faaliyete geçti. Atobi, perakende sektörüne yönelik bir gerçek zamanlı çözüm platformu sağlayıcısı olarak tanımlanıyor. Şirketin geliştirdiği platform, perakende şirketlerine gerçek zamanlı veri sağlayarak çalışan motivasyonunu artırmaya, tedarik zinciri yönetimini optimize etmeye ve iş süreçlerini iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Girişim, aynı zamanda tedarik zinciri yönetimi konusunda bilgiler sunarak operasyonel verimliliği artırmaya çalışıyor. Bu da perakende markaların müşteri taleplerini daha iyi anlamalarını ve müşteri deneyimini geliştirmek için stratejiler oluşturmalarını sağlıyor. 

Şirketin amacı ise rekabet avantajı sağlamak, satışları artırmak ve iş süreçlerini daha verimli hale getirmek. Atobi, an itibarıyla Avrupa, Orta Doğu, Meksika ve Avustralya'da müşterilere hizmet veriyor. 

SaaS platformları üçüncü taraf bir sağlayıcının uygulamaları yönettiği ve bunları internet üzerinden tüketicilerin erişimine sunduğu bir tür bulut bilişim olarak biliniyor. SaaS pazarının, 2018-2023 tahmin döneminde yüzde 21,20'lik bileşik yıllık büyüme oranına sahip olacağını gösteriyor. Özellikle ABD'li SaaS girişimlerine yapılan yatırımların, son on yılda istikrarlı bir şekilde arttığını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.