IBM, yazılım şirketi Apptio'yu 5 milyar dolara satın alıyor

IBM'in, Vista Equity Partners tarafından 2018 yılında 1,94 milyar dolara satın alınan yazılım şirketi Apptio'yu 5 milyar dolara satın almak için anlaşmaya yakın olduğu bildirildi.
IBM, yazılım şirketi Apptio'yu 5 milyar dolara satın alıyor

IBM'in yazılım şirketi Apptio'yu 5 milyar dolara satın almak için anlaşmaya yakın olduğu bildirildi. Vista Equity Partners tarafından 2018 yılında 1,94 milyar dolara satın alınan Apptio, IBM için bulut tabanlı hibrit iş yönetimi yazılımı gibi ürünler sunuyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre konuya aşina kişiler, IBM ve Vista Equity Partners'ın ileri düzeyde görüşmelerde bulunduğunu ve anlaşmanın hafta sonuna kadar tamamlanabileceğini bildirdi.

2007 yılında kurulan ve Andreessen Horowitz'in yatırım yaptığı ilk şirket olarak dikkat çeken Apptio, bilgi teknolojisi alanındaki işletmeleri yönetmek için bulut tabanlı teknoloji ve hibrit iş yönetimi yazılımı sunuyor. Şirket, çeşitli finansal, operasyonel ve faturalama sistemlerinden veri alan iş analitiği uygulamaları paketlerine sahip. Apptio'nun yazılımı, IT liderlerine veriye dayalı karar verme süreçlerini hızlandırabilecek eyleme geçirilebilir içgörüler sağlıyor. Kuruluşlar bu bilgileri teknoloji harcamalarını daha geniş iş sonuçlarıyla uyumlu hale getirmek ve maliyet şeffaflığı, kıyaslama ve operasyonel verimlilik gibi BT süreçlerini kolaylaştırmak için kullanabiliyor.

1800'den fazlası müşterisi bulunan Apptio'nun web sitesine göre, şirketin müşterileri arasında finans devleri Allstate ve Bank of America gibi isimler var. Şirketin müşterileri Apption platformuyla yıllık 650 milyar doları aşan bir teknoloji harcamasını yönetiyor.

IBM, 2019'da yazılım sağlayıcısı Turbonomic'i 1,5 milyar dolara ve Red Hat'i ise 34 milyar dolara satın almıştı. Şirket, belli ki bu alanda satın alımlar yapmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.