Yapay zeka destekli video düzenleme uygulaması Captions, 25 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli yapay zeka destekli video düzenleme uygulaması Captions, Kleiner Perkins tarafından yönetilen, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz ve SV Angel'ın katıldığı Seri B turda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli video düzenleme uygulaması Captions, 25 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli yapay zeka destekli video düzenleme uygulaması Captions, Kleiner Perkins tarafından yönetilen Seri B turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura Sequoia Capital, Andreessen Horowitz ve SV Angel da katıldı. Şirket, aldığı yeni yatırımı operasyonlarını ve iş erişimini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

Captions, içerik oluşturma sürecinde yapay zekadan yararlanan ve müşterilerin doğrudan mobil cihazlarından stüdyo kalitesinde videolar üretmesini sağlayan yaratıcı bir stüdyo. Girişim, özellikle bir anlatıcının yer aldığı videolar için tasarlanmış bir kamera uygulaması sunarak, bu ilgi çekici içerik formatına yönelik artan talebi karşılamayı odağına alıyor.

Kapsamlı bir içerik oluşturucu platformuna dönüşen bu iOS tabanlı abonelik, altyazı, düzenleme, dublaj, senaryo oluşturma ve müzik entegrasyonu gibi görevleri yerine getirerek içerik oluşturucular için tüm iş akışını kolaylaştırıyor. Captions, premium video içeriği geliştirme sürecini kolaylaştırmak ve geliştirmek için tasarlanmış bir dizi özellik sunuyor.

Captions, konuşmacının sesini başka bir dile dublajlayarak içerik oluşturucuya fayda sağlıyor. Aynı zamanda herhangi bir uzun formlu videodan viral değeri olan klipleri otomatik olarak çıkararak içerik oluşturucuların uzun formlu içerikleri kolayca tanıtmasına olanak tanıyor.

Yalnızca metne dayalı olarak insan sesinden ayırt edilemeyen bir seslendirme oluşturarak içerik oluşturucuların videolarını kendilerini kaydetmeden zahmetsizce anlatmalarını sağlayan girişim, doğrudan kameraya bakıyormuş izlenimi vermek için öznenin göz temasını düzelterek izleyicilerle daha ilgi çekici bir bağlantı kurulmasına da imkan veriyor. Captions, her videoya özel müziği otomatik olarak oluşturuyor; videolara ilgili görüntüleri ve emojileri otomatik olarak ekliyor.

Uygulama şu anda sadece iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.