Robinhood, 95 milyon dolar karşılığında kredi kartı girişimi X1'ı satın aldı

Anlaşmanın bu yılın 3. çeyreğinde tamamlanması planlıyor.  Satın almanın tamamlanmasıyla X1 kurucu ortağı Deepak Rao, kurumda Kredi Kartlarından sorumlu Genel Müdür olarak görev yapacak. 
Robinhood, 95 milyon dolar karşılığında kredi kartı girişimi X1'ı satın aldı

Yatırım uygulaması Robinhood, 95 milyon dolar nakit karşılığında kredi kartı girişimi X1'ı satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın bu yılın 3. çeyreğinde tamamlanması planlıyor. 

Kullanıcılarından yıllık kart ücreti almayan X1, onlara özel faydalar sunuyor ve ödüller dağıtıyor. Şimdiye kadar Soma Capital, FPV, Craft Ventures ve Spark Capital gibi yatırımcıların desteğini alan X1, toplamda 62 milyon dolar yatırım almıştı. En son kasım ayında 15 milyon dolar yatırım alan şirket, değerlemesini yüzde 50 seviyesinde artırdığını açıkladı. Bununla beraber, X1'in değerlemesinin tam olarak açıklanmadığını belirtmekte fayda var. 

Satın almanın tamamlanmasıyla X1 kurucu ortakları Deepak Rao ve Siddharth Batra Robinhood için yeni işleri denetleyecek. Deepak Rao ise kurumda Kredi Kartlarından sorumlu Genel Müdür olarak görev yapacak. 

Robinhood'un X1 satın alması, ürün gamını genişletmeye yönelik bir adım. Kripto piyasasındaki yavaşlama ve Mayıs ayında uygulamanın trading alanında gördüğü düşüş, şirketi bu satın almaya itmiş olabilir. Şirketin Mayıs ayında paylaştığı açıklamaya göre Kripto İşlem Hacimleri (Notional) 2023'ün Mayıs ayında 2023'ün Nisan ayına kıyasla yüzde 43 düşüş ile 2,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Robinhood'un ürünlerine yenilerini eklemesi, gelir çeşitliliğini de beraberinde getirecektir. Şimdiye kadar banka kartı üzerinden aldığı ücretler ile bu çeşitliliği yakalayan Robinhood, X1 üzerinden elde edeceği gelirleri de hanesine ekleyebilir. Öte yandan X1, müşterilerden ücret ya da komisyon almamasıyla öne çıkıyor. Yazının başında da belirttiğimiz üzere yıllık kart ücretine sahip olmayan X1, gecikme veya yabancı ülkelere işlem ücreti de almıyor. Bu durumun satın alma sonrasında değişip değişmeyeceği ise henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.