Uzay aracı üreticisi Apex Space, a16z ve Shield Capital’dan 16 milyon dolar yatırım aldı

Ian Cinnamon ve Max Benassi tarafından yaklaşık dokuz ay önce kuruldu. Uydunun platformunun temel yapısal ve fonksiyonel bileşenlerini içeren yapı olarak tanımlanan uydu otobüsleri üretiyor.
Uzay aracı üreticisi Apex Space, a16z ve Shield Capital’dan 16 milyon dolar yatırım aldı

Uydu otobüsü üretimi şirketi olarak tanımlanan Apex Space, 16 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz (a16z) ve Shield Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli şirket, yeni yatırımın Factory One adlı 50 bin metrekarelik üretim tesisi açmak için kullanılacağı açıklandı. Apex Space'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 27 milyon dolara ulaştı. 

Ian Cinnamon ve Max Benassi tarafından yaklaşık dokuz ay önce kuruldu. Şirket, uydu otobüsü üretiyor. Uydu otobüsü, bazılarınız için yeni bir kavram olabilir. Bu araçlar, bir uydunun platformunun temel yapısal ve fonksiyonel bileşenlerini içeren yapı olarak tanımlanıyor. Uydu otobüsü, bir uydu görevi için temel altyapıyı ve çeşitli uyduların farklı görevlerini yerine getirebilmesi için modülerlik sağlıyor.

Şirketin amacı uydu otobüslerinin tasarım, üretim ve montajını içeren süreci optimize ederek basitleştirmek. Bu araçlar uydu teknolojisinin gelişmesi, uzay araştırmaları ve iletişim, gözlem, navigasyon gibi birçok farklı amaç için kullanılan uydu görevlerinin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Şirket, ilk uydu otobüsünü de üretti. Aries adlı aracın100 kilogram ağırlığında olduğu biliniyor. Apex Space'in hedefi 2024 yılına kadar beş uydu otobüsü üretmek ve bu araçları ölçeklendirmek. Şirket, Orbit Fab, Ubotica gibi uzay teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketlerle çalışıyor.

Uydu teknolojileri girişimleri yatırımcıların dikkatini çeken girişimler arasında yer alıyor. Geçen nisan ayında uydu iletişim teknolojisi geliştiren Kepler Communications, 92 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 92 milyon dolarlık yatırım turu, şirketin ilk yatırımcıları arasında da yer alan IA Ventures liderliğinde gerçekleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.