WhatsApp'a video mesajlar özelliği geliyor

WhatsApp, iOS ve Android'in son beta güncellemelerinde "video mesajlar" adı verilen yeni bir özellik sunarak 60 saniyeye kadar kısa videolar paylaşmaya imkan sağlıyor.
WhatsApp'a video mesajlar özelliği geliyor

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, geçtiğimiz aylarda mesajların, gönderildikten sonraki 15 dakika içinde düzenlenebileceği bilgisini paylaşmıştı. Şirket, aynı zamanda kullanıcı adı ve ekran paylaşımı özellikleri üzerinde çalışıyordu. Şimdi ise WhatsApp'ın yepyeni bir özellik olan video mesajlar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. 

WABetaInfo tarafından paylaşılan özelliğe göre WhatsApp, iOS ve Android'in son beta güncellemelerinde "video mesajlar" adı verilen yeni bir özellik sunarak 60 saniyeye kadar kısa videolar paylaşmaya imkan sağlıyor.

Bir video mesajı gerçek zamanlı olarak kaydedilip gönderildiği için, daha sonra gönderilmek üzere kaydedilebilen önceden kaydedilmiş bir videoya kıyasla bir anındalık hissi sunuyor. Video mesajlar, her zaman uçtan uca şifreleniyor. Böylece WhatsApp dahil olmak üzere konuşma dışındaki hiç kimse bu videolara erişemiyor. Video mesajlarını uygulama üzerinden doğrudan kaydetmek mümkün değil, ancak bu noktada videoların sadece bir kere görüntülenmediğini ve konuşmada daima mevcut olduğunu belirtmek gerek. Yani bir videoyu gönderdiğiniz zaman karşı taraf onu izlediği anda videonun silinmesi gibi bir durum şu an için yok. 

WhatsApp'ta video mesaj kaydetme özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol etmek için herhangi bir görüşmede sohbet çubuğundaki mikrofon düğmesine dokunmak gerekiyor. Eğer video kamera butonu karşınıza çıktıysa bu özellik size de açılmış demektir. 

Şu anda bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilen yeni özellik, önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.