General Motors ve Samsung SDI, elektrikli araçlar için batarya hücre üretim tesisi kuruyor

ABD'nin Indiana eyaletinde konumlanacak batarya hücre üretim tesisinde, yılda 1 milyondan fazla elektrikli araç üretilmesi hedefleniyor.
General Motors ve Samsung SDI, elektrikli araçlar için batarya hücre üretim tesisi kuruyor

General Motors ve Samsung SDI, ABD'nin Indiana eyaletinde elektrikli araçlar için batarya hücre üretim tesisi kuruyor.  2025 yılında faaliyete geçmesi planlanan tesiste yılda 1 milyondan fazla elektrikli araç üretilmesi hedefleniyor.

Yıllık 30 GWh’lik üretim kapasitesine sahip olması hedeflenen tesiste silindirik pil hücreleri üretilecek. Ayrıca bu tesisin 1700 kişilik istihdam yaratması bekleniyor.

Geçen nisan ayında iki şirket ortaklığında inşa edilecek batarya hücre üretim tesisine 3 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağı açıklanmıştı. Ama yapılan duyuruda tesisin tam olarak nereye inşa edileceği konusunda bilgi verilmemişti.

General Motors, diğer otomobil şirketleri gibi elektrikli otomobil alanında çalışıyor. Şirket, elektrikli arabaların en önemli bileşeni bataryanın hammaddesi olan lityum alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Şirketin hedefi, 2025'te 30 elektrikli araç modelinin satışından 50 milyar dolardan fazla gelir elde etmek. Yeni üretim tesisinin General Motors'un elektrikli otomobillerini fiyatlandırma konusunda rekabetçi olmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Buna paralel olarak şirket, geçen nisan ayında lityum madenciliği alanında çalışan EnergyX adlı girişimin 50 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etmişti. Yatırım turuna katılan diğer şirketler açıklanmadı. Buna göre General Motors, EnergyX'in Kuzey ve Güney Amerika'da çıkarılan lityumun bir kısmına erişim elde edeceği belirtildi.

Şirket, bir ay sonra Apple'da mühendislik biriminin başkan yardımcısı olan Mike Abbott’ı transfer ettiğini duyurdu. Abbott, araç içi yazılım çalışmalarından sorumlu olacağı söylendi. Abbott'un, GM Başkanı ve CEO'su Mary Barra'ya rapor vereceği açıklanmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.