General Motors, Apple'ın mühendislik birimi başkan yardımcısı Mike Abbott’ı transfer etti

22 Mayıs'tan itibaren GM'nin bünyesinde çalışmaya başlayacak olan deneyimli isim, GM Başkanı ve CEO'su Mary Barra'ya rapor verecek.
General Motors, Apple'ın mühendislik birimi başkan yardımcısı Mike Abbott’ı transfer etti

General Motors, Apple'da mühendislik biriminin başkan yardımcısı olan Mike Abbott’ı transfer ettiğini duyurdu. Abbott, araç içi yazılım çalışmalarından sorumlu olacak. 22 Mayıs tarihinden itibaren General Motors'un bünyesinde çalışmaya başlayacak olan deneyimli isim, GM Başkanı ve CEO'su Mary Barra'ya rapor verecek. Şirketin teknolojik odaklı bir dönüşüme girdiğini belirten Mary Barra, Mike Abbott'un buna liderlik edeceğini söyledi. 

Apple'a katılmadan önce Kleiner Perkins, Twitter, Microsoft ve Palm gibi birçok teknoloji şirketlerinde yer alan Mike Abbot, 2013 yılından bu yana Apple'da bulut teknolojileri alanında çalışıyor. Apple'da iCloud, iMessage ve FaceTime gibi birçok servisin geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Mart ayından bu yana Abbott'un işten ayrılacağı konuşuluyordu. 

Mike Abbott, GM'de yazılım geliştirmeyi kurum içine getirme, tüketici ve ticari müşterileri için gelir getiren dijital hizmetleri oluşturma yapılanması konusunda çalışacak. General Motors, yeni elektrikli araç modelleri ve Ultifi yazılım platformunu hızla ölçeklendirmeye odaklanmaya başladı. Ultifi, General Motors’un mevcut araç zekası platformunun üzerine inşa edilmiş uçtan uca bir yazılım platformu olarak ön plana çıkıyor.

Mary Barra, bu dönemi teknoloji odaklı dönüşümün bir sonraki aşaması olarak tarif ediyor. Bu hamlenin önümüzdeki 10 yıl içinde şirket gelirlerini 280 milyar dolara çıkarma hedefini gerçekleştirmek için önemli bir adım olduğu konuşuluyor. 

Birçok yeniliği yakından takip eden General Motors, geçen Mart ayında yeni bir sanal asistan üzerinde çalıştığını duyurdu. General Motors'un otomobillerinde kullanılacak olan yeni sanal asistan, gücünü OpenAI’ın ChatGPT çözümünden alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.