ChatGPT, General Motors ile otomobillere geliyor

ABD'nin en önemli otomobil üreticileri arasında yer alan General Motors, yeni bir sanal asistan üzerinde çalışıyor. General Motors'un otomobillerinde kullanılacak olan yeni sanal asistan, gücünü OpenAI’ın ChatGPT çözümünden alacak.
ChatGPT, General Motors ile otomobillere geliyor

Günümüzün en çok kullanılan yapay zeka çözümleri arasında yer alan ChatGPT'nin, Bing ile birlikte arama motoru pazarına adım attığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Teknoloji dünyasını ele geçirmeye devam eden ChatGPT, General Motors ile otomobillere geliyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre ABD'nin en önemli otomobil üreticileri arasında yer alan General Motors, yeni bir sanal asistan üzerinde çalışıyor. General Motors'un otomobillerinde kullanılacak olan yeni sanal asistan, gücünü OpenAI’ın ChatGPT çözümünden alacak.

Geliştirilecek olan sesli asistan, ChatGPT desteği sayesinde yapay zeka özellikleri sunacak. Otomobiller ile ilgili diğer donanım ürünleri ile entegre bir şekilde çalışması beklenen sesli asistan, kullanıcılarına diledikleri konudaki bilgileri sunacak. 

Örneğin bir komut ile garaj kapısını açabilecek olan sesli asistan, lastiğiniz patladığında nasıl değiştirebileceğinizi de detaylı bir şekilde sizlere aktarabilecek. Microsoft'un uzun süredir General Motors ile birlikte çalıştığını da aktaralım. General Motors'un otonom sürüş teknolojilerine odaklanan kolu olan Cruise, 2021 yılından bu yana otonom sürüş teknolojileri geliştirmek için Microsoft’un Azure platformunu kullanıyor.

ChatGPT destekli sesli asistanın ne zaman ve hangi General Motors modelleri için kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bing ile arama motoru pazarına giriş yapan ChatGPT, General Motors ile otomobillere gelecek. ChatGPT'nin ilerleyen dönemde daha fazla hayatımızın içinde olması sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.