Mevduat sahipleri, Silicon Valley Bank'teki tüm paralarına erişebilecek

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bugün yayınladığı bir basın duyurusu ile mevduat sahiplerinin Silicon Valley Bank'teki tüm paralarına erişebileceğini açıkladı.
Mevduat sahipleri, Silicon Valley Bank'teki tüm paralarına erişebilecek

Silicon Valley Bank'in çöküşü, Silikon Vadisi'ndeki şirketleri derinden etkileyebileceğini sizlere aktarmıştık. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bugün yayınladığı bir basın duyurusu ile mevduat sahiplerinin Silicon Valley Bank'teki tüm paralarına erişebileceğini açıkladı.

FDIC, hem sigortalı hem de sigortasız tüm mevduatları, korumak amacıyla köprü banka olarak konumlanan ve yeni kurulan Santa Clara Mevduat Sigortası Ulusal Bankası'na devretti. Ayrıca mevduat sahipleri, başka bir köprü banka olan Silicon Valley Bank, N.A'in otomatik olarak müşterisi haline gelecek. Mevduat sahipleri ve borç alanlar, bankaların çalışma saatlerinde tüm paralarına tamamen erişebilir hale geldi. 

Müşteriler online bankacılık, ATM ve banka kartlarına erişebilirken, çek yazımı gibi işlemleri de gerçekleştirebilecek. FDIC yaptığı açıklamada, kurumun tüm mevduat sahipleri mağdur edilmeyeceğini dile getirdi. Ayrıca Silicon Valley Bank'ın çözümlenmesiyle ilgili hiçbir bir kaybın, vergi mükellefleri tarafından karşılanmayacağı da vurgulandı. 

Yapılan açıklamaya göre; sigortasız mevduat sahiplerini desteklemek için Mevduat Sigorta Fonu'nu gördüğü zarar, yasalar kapsamında bankalara yapılacak özel bir değerlendirme ile karşılanacak.

Söz konusu köprü bankanın yönetimi FDIC'nin atayacağı yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilecek. Bu bağlamda Silicon Valley Bank, N.A.'in CEO'luk görevine Tim Mayopoulos'un getirildiğini belirtelim. Tim Mayopoulos, Federal Ulusal Mortgage Birliği'nin eski başkanı ve CEO'su olarak görev yapmaktaydı. Mayopoulos, Blend Labs'de CEO görevini sürdürüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.