Berk Yılmaz ile O An

Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. İkinci sezonun ilk bölümüne Meditopia kurucu ortağı Berk Yılmaz konuk oldu.

Girişimcilikte yeni bir şeyler yaratmanın heyecanı, hızlı büyüme dinamikleriyle birleştiğinde ne gibi zorluklar karşımıza çıkıyor? Daha da önemlisi kurucular bu zorluklar ile nasıl baş ediyor? Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz.

İkinci sezonun ilk bölümüne Meditopia kurucu ortağı Berk Yılmaz konuk oldu. Berk Yılmaz ile Meditopia'nın kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Berk Yılmaz, ortaklarıyla çıktığı yolculukta başlangıçta bir girişim fikrinden ziyade girişimciliğin ağır bastığını dile getirdi: 

Normalde insanlarda sağlam bir fikir oluyor, iş geliştiriyorlar. Bizde daha fazla motivasyon vardı. Beraber bir şey buluruz çıkarırız motivasyonu vardı, sonra şirkete dönüştü.

Yılmaz, Meditopia'nın ilk çıktığı dönemlerde yatırım süreçlerinde meditasyonun popüler olmadığına dair yorumlar geldiğini belirtiyor. Zamanında bu fikri belirten kişilerin, şimdi "artık çok popüler oldu." yorumunu yaptığını da ifade etti. Berk Yılmaz sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Bazı insanlar bunun zamanı değil diyorsa, belki de bu da iyiye işaret. Herkesin zaten doğru fikir dediği noktada geç kalmış da olabiliyorsun. 

Yatırım süreçlerinde başta senin için daha az önemli olan ve daha az potansiyelli olan yatırımcılara gitmesini tavsiye etti. Böylece girişimcilerin yatırım süreçlerinde pratik kazanacağını ifade etti. 

Bir girişimcinin çoğu zaman sabahı ile akşamı bile bir olmayabildiğini belirten Berk Yılmaz, bu süreçte girişimcilerin başarıları kutlamaya önem vermesinin, tükenmişlik sendromu yaşamadan yola devam etmesinin önemli olduğuna dikkat çekti:   

Bu bir maraton, bu maratonda hiçbir zaman vites küçülmüyor. Bu maratonda her zaman vites artırılarak gidiyor. 

Kendisine "her şey bitti" dediği "O An"ı sorduğumuzda ise Berk Yılmaz, girişimciliğe yakışır bir cevap verdi: 

Ancak her şey bitince, "Her şey bitti." denebilir. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.