Diginak.com, idacapital'ın innovate21st programı kapsamında 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Dijital taşımacılık platformu Diginak.com, idacapital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Diginak.com, idacapital'ın innovate21st programı kapsamında 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Dijital taşımacılık platformu Diginak.com, idacapital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Taşımacılık hizmetini uçtan uca dijitalleştiren akıllı lojistik platformu Diginak.com, araç tedarik ihtiyacının oluşmasından yükün alıcıya teslim edilmesine kadar geçen süreçteki tüm adımların dijital olarak yönetilmesini sağlıyor. Dijital taşımacılık hizmetini, Ulaştırma Bakanlığından aldığı TIO (Taşıma İşleri Organizatörü) yetki belgesi kapsamında gerçekleştiren Diginak.com, müşterilerine ve üye iş yerlerine anahtar teslim taşıma hizmeti sunuyor.

Diginak.com, lojistik sektöründeki tüm paydaşları lojistik sürecinin içinde tutuyor. Şirket, dağıtık yapıdaki taşımacılık pazarının, bağımsız en büyük entegratörü olmak hedefiyle operasyonlarını yürütüyor. idacapital’den aldığı yatırım ile fintech altyapısını güçlendiren Diginak.com, 2023 yılında 4 kat büyüyerek 1 milyon ton yük ve 5 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

2,5 milyon dolar değerleme üzerinden, yatırım aldıklarını belirten Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca, “Türkiye’de irili ufaklı 8 bine yakın lojistik firması var. Bu firmalar yurt içi taşımacılık ihtiyacının yüzde 6'sına karşılık verebiliyor. Geriye kalan yüzde 94’ü Diginak.com’un hedef kitlesi olan bireysel nakliyeciler tarafından karşılanıyor. Diginak.com 2022 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında 6 kat büyüdü. 2023 yılında hedefimiz bu büyüme ivmesine devam etmek. Bu sene 400 müşteri, 20 milyon kilometre yol, 1 milyon ton yük taşımaya ulaşmak istiyoruz.” dedi.

idacapital tarafından geliştirilen, çeşitli kurumsal yatırımcılar tarafından finanse edilen Innovate21st İvmelendirme ve Yatırım programı, girişimleri desteklemek için geniş çaplı bilgi tabanı ve Venture Capital desteği sunuyor. İki fazdan oluşan programın ilk fazında başvurular, analistler ve idacapital yönetim kurulu üyelerinden oluşan iki aşamalı bir değerlendirme sistemi ile büyük bir titizlikle inceleniyor.

İkinci fazda ise yatırım yapılmak üzere seçilen girişimler, işlerini geliştirmek, pazar paylarını arttırmak ve bu kanal üzerinden daha geniş bir ağa ulaşmak üzere ivmelendirme programına dahil ediliyor. Türkiye içinde ve dışında teknoloji, yenilik ve büyüme yatırımları aracılığıyla etkiye odaklanan bir yatırım yönetimi firması olan idacapital, yatırımlarında finansal getirinin yanı sıra ölçülebilir pozitif sosyal ve çevresel etkileri de gözetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.