Sağlık girişimi Medivis, Kevin Durant ile Disney CEO'sunun da katıldığı turda 20 milyon dolar yatırım aldı

Christopher Morley ve beyin cerrahı Osamah Choudhry tarafından 2016 yılında kurulan şirket, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak cerrahi planlama ve uygulama süreçlerini yönetiyor.
Sağlık girişimi Medivis, Kevin Durant ile Disney CEO'sunun da katıldığı turda 20 milyon dolar yatırım aldı

Tıbbi görüntüleme işine odaklanan Medivis, 20 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu, Thrive Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Mayo Clinic, Initialized Capital, Disney CEO'su Bob Iger, 35V, Dr. Robert Spetzler, Hugo Barra ve Coalition Operators katıldı. 35V'nin NBA oyuncusu Kevin Durant tarafından kurulduğunu hatırlatalım.

Christopher Morley ve beyin cerrahı Osamah Choudhry tarafından 2016 yılında kurulan şirket, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak cerrahi planlama ve uygulama süreçlerini yönetiyor. Medivis, cerrahlar için SurgicalAR adlı bir platform geliştirdi. Bu platform ameliyat öncesi planlamada, cerrahi eğitimde ve ameliyat sırasında kullanılıyor.

Ayrıca doktorların taktığı AR gözlükleri aracılığıyla gerçek zamanlı olarak hastaların anatomisini görüntülenmesini sağlıyor. Şirketin amacı, cerrahi ekiplerinin doğru ve ayrıntılı bilgilere erişmelerini sağlamak ve ameliyat sürecini optimize etmek. Şirket kurulduktan üç yıl sonra Şubat 2019'da Initialized Capital'den 2,3 milyon dolar yatırım ve aynı yılın mayıs ayında SurgicalAR için FDA onayı almıştı. 

Medivis ABD'nin önde gelen sağlık kurumlarıyla çalışıyor. Bu sağlık kurumları arasında MD Anderson Cancer Center, Providence, University of Pittsburgh Medical Center, Northwell Health and Cincinnati Children’s Hospital yer alıyor.

Bu alanda çalışan şirketler, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Geçen nisan ayında tıbbi görüntüleme hizmetlerine doğrudan erişim sağlayan Scan.com, 12 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. İngiltere merkezli Scan.com, MRI, ultrason, CT ve X-ray gibi görüntüleme merkezlerle kullanıcıları birbirine bağlıyor. Kullanıcılar, tıbbi görüntüleme merkezlerine doğrudan erişim sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.