Apple hisseleri Vision Pro ile yükselişe geçti

5 Haziran tarihinde düzenlediği WWDC 2023'te ilk karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro modelini tanıtan Apple, tüm teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başardı. Vision Pro tanıtımıyla birlikte övgü toplayan şirketin hisseleri de yükselişe geçti.
Apple hisseleri Vision Pro ile yükselişe geçti

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında iPhone tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle hisseleri düşen Apple, Ocak ayında ise önemli bir yükseliş yakalayarak 3 trilyon dolar değerine ulaşmıştı. 5 Haziran tarihinde düzenlediği WWDC 2023'te ilk karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro modelini tanıtan Apple, tüm teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başardı.

Sunduğu başarılı özellikler ile dikkatleri çeken Vision Pro, yüksek fiyat etiketi nedeniyle çeşitli eleştiriler de aldı. Hatırlatmak gerekirse 5 Haziran tarihinde gerçekleşen WWDC 2023 öncesinde Apple (AAPL) hisseleri 177 dolar seviyelerinden 181 dolar seviyelerine kadar yükseldi.  

Etkinlik gerçekleştikten ve Vision Pro modeli tanıtıldıktan sonra ise iki gün boyunca düşüşe geçen Apple hisseleri, tekrardan 177 dolar seviyelerine geriledi. Sonrasında ise yatırımcıların ilgisini çeken Vision Pro, Apple hisselerinin yükselmesini sağladı. 

Apple (AAPL) hisseleri 7 Haziran tarihinden beri düzenli olarak yükseliyor. 7 Haziran'da 177 dolar seviyelerinde olan AAPL, Pazartesi günü yüzde 1,5 artış yaşayarak 183,79 dolar seviyelerinden günü kapattı. Hatırlatmak gerekirse Apple (AAPL) hisseleri en son geçtiğimiz Ocak ayında şirket değeri 3 trilyon dolar barajına ulaştığında önemli bir yükseliş yakalamıştı. Apple'ın piyasa değer ise 2,89 trilyon dolar. Kısacası Apple hisseleri, Vision Pro tanıtıldıktan sonra kısa süreli bir düşüş yaşasa da sonrasında önemli bir yükseliş yakaladı.

Apple'ın artırılmış - sanal gerçeklik pazarına giriş yapması tüm teknoloji dünyasında heyecan uyandırdı. Artırılmış ve sanal gerçekliği bir arada sunabilen Vision Pro, gözler, ses ve eller ile kullanılabiliyor.

Özellikle kullanım konusunda rakiplerinden ayrılan Vision Pro, gücünü ise Apple tarafından geliştirilen M2 ve R1 çiplerinden alıyor. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan Vision Pro'nun fiyatı ise 3 bin 500 dolar. Vision Pro'nun tek bir model ile sınırlı kalmayacağını da ekleyelim

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, iki farklı Vision Pro modeli üzerinde daha çalışıyor. Söz konusu yeni modellerin tanıtılması ile birlikte Apple hisselerinin yükselişi devam edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.