Uygun fiyatlı Vision Pro modeli 2025 yılında tanıtılabilir

Apple, Vision Pro'nun uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Uygun fiyatlı Vision Pro versiyonunun 2025 yılının sonunda satışa sunulması hedefleniyor.
Uygun fiyatlı Vision Pro modeli 2025 yılında tanıtılabilir

Apple'ın uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü geliştireceğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro modelini geçtiğimiz hafta düzenlediği WWDC 2023 çerçevesinde tanıtan şirket, yeni bir model üzerinde de çalışıyor.

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan Apple Vision Pro modeli, 3 bin 500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Vision Pro'nun uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

3 bin 500 dolarlık Vision Pro modelinin 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacağını daha önce sizlere aktarmıştık. Uygun fiyatlı Vision Pro versiyonunun ise 2025 yılının sonunda satışa sunulması hedefleniyor. Uygun fiyatlı modelin ismi ise Apple Vision veya Apple Vision One olarak adlandırılabilir.

Vision Pro modelinin pahalı olmasının en önemli nedenleri ise 4K micro-LED ekranlar ve yüksek performanslı çipler. Gurman'ın iddialarına göre uygun fiyatlı Vision Pro modelinin daha uygun fiyatlı ekran ve çipler sunması bekleniyor. Apple'ın uygun fiyatlı Vision Pro ile daha fazla kullanıcıya ulaşabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, üçüncü bir Vision Pro modeli üzerinde de çalışıyor. Üçüncü Vision Pro modeli ise tanıtılan modele oranla daha iyi bir işlemci ve performansa sahip olacak. Söz konusu modelin uygun fiyatlı olmayacağını da ekleyelim. Apple'ın Vision Pro ile ilgili çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.