İklim değişikliğine odaklanan girişim Ecochain, 3 milyon euro yatırım aldı

Ecochain, 2011 yılında Boudewijn Mos ve Jochem Mos tarafından hayata geçirildi. Ecochain, Life Cycle Assessment (LCA) yani "Üreticilerin Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi" olarak tanımlanan yazılımlar üretiyor.
İklim değişikliğine odaklanan girişim Ecochain, 3 milyon euro yatırım aldı

İklim değişikliğine odaklanan Ecochain, 3 milyon euro yatırım aldı. 3 milyon euroluk yatırım turu, Impact Fund Phase2.earth tarafından yönetildi. Hollanda merkezli şirketin yatırım turuna Volta Ventures da katıldı. 

2011 yılında kurulan şirket, Boudewijn Mos ve Jochem Mos tarafından faaliyete geçti. Ecochain, Life Cycle Assessment (LCA) yani Üreticilerin Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi olarak tanımlanan yazılımlar üretiyor. Bu yazılım, bir ürünün veya hizmetin tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerini değerlendirmek için kullanılan bir yöntem olarak konumlanıyor.

LCA yazılımları çevresel sürdürülebilirlik ve kaynak verimliliği konularında karar vericilere bilgi sağlamak için kullanılıyor. Şirket, inşaat, giyim, yiyecek ve içecek ve tüketici elektroniği sektörlerindeki şirketlerle çalışıyor. Ecochain Helix ve Ecoinvent iki ürünü bulunuyor. Şirket, bu alanda faaliyet gösteren tek şirket değil. GaBi, OneClickLCA, OpenLCA, SimaPro gibi şirketler faaliyet gösteriyor. 

LCA, hizmet ve süreçlerdeki problemlerin analiz ediyor, geliştirme için yapılacak çalışmalarda önemli parametrelerin belirleniyor, yeni tasarımların çevreye uygun geliştiriyor.

Özellikle Avrupa'da son aylarda iklim teknolojilerine yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Nisan ayında iklim teknolojisi girişimi Reverion, 8,5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Seri A öncesi yapılan yatırım turu; UVC Partners, Green Generation Fund, Extantia Capital, Doral Energy-Tech Ventures ve Landwärme GmbH tarafından yönetildi. 2022 yılında kurulan şirket; Reverion, Stephan Herrmann, Felix Fischer, Maximilian Hauck, Luis Poblotzki ve Jeremias Weinrich tarafından hayata geçirildi. Şirket, küçük ölçekli biyogaz enerji santralleri kuruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.