İklim teknolojisi girişimi Reverion, 8.5 milyon euro yatırım aldı

2022 yılında kurulan Reverion Stephan Herrmann, Felix Fischer, Maximilian Hauck, Luis Poblotzki ve Jeremias Weinrich tarafından faaliyete geçti. Şirket, küçük ölçekli biyogaz enerji santralleri kuruyor.
İklim teknolojisi girişimi Reverion, 8.5 milyon euro yatırım aldı

İklim teknolojisi girişimi Reverion, 8,5 milyon euro yatırım aldı. Seri A öncesi yapılan yatırım turu; UVC Partners, Green Generation Fund, Extantia Capital, Doral Energy-Tech Ventures ve Landwärme GmbH tarafından yönetildi. Almanya merkezli şirket, European Grant Funding'den (Avrupa Fonu) 12 milyon euroluk ek yatırım aldı. Alınan yeni yatırımın biyogaz enerji santralleri kurmak için kullanılacağı açıklandı.

2022 yılında kurulan Reverion, Stephan Herrmann, Felix Fischer, Maximilian Hauck, Luis Poblotzki ve Jeremias Weinrich tarafından hayata geçirildi. Şirket, küçük ölçekli biyogaz enerji santralleri kuruyor. Şebekeden enerji alınmasına bir alternatif olan bu enerji üretim şekli; elektrik enerjisi üretimini kapsıyor. Reverion'un elektrik üretiminin verimliliğini geleneksel teknolojiye kıyasla yüzde 40'tan yüzde 80'e çıkardığı belirtiliyor. Kısacası Reverion, elektrik üretimini ikiye katlıyor. 

Özellikle Avrupa'da son aylarda iklim teknolojilerine yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. İklim teknolojisi üzerine odaklanan Piclo da geçtiğimiz dönemde 8,3 milyon sterlin yatırım almıştı. Girişimin 8,3 milyon dolarlık yatırım turu, Future Energy Ventures ve Clean Growth Fund tarafından yönetilmişti. B Serisi yatırım turuna Green Angel Syndicate, Toshiba Energy Systems & Solutions, Sustainable Future Ventures ve Japan Energy Fund katılmış ve yeni yatırımın, ABD ve Asya-Pasifik'teki yapılanma ve ürün geliştirmek için kullanılacağı açıklanmıştı.

Londra merkezli şirket, 2013 yılında üç girişimci James Johnston, Andy Kilner ve Alice Tyler tarafından faaliyete geçti. 2020'nin mayıs ayında kurulan Piclo'nun amacı, karbondan arındırılmış enerji sistemlere geçişi kolaylaştırmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.