İklim teknolojisi üzerine faaliyet gösteren Piclo, 8.3 milyon sterlin yatırım aldı

Londra merkezli şirket, 2013 yılında üç girişimci James Johnston, Andy Kilner ve Alice Tyler tarafından faaliyete geçti. Şirketin amacı, karbondan arındırılmış enerji sistemlere geçişi kolaylaştırmak. 
İklim teknolojisi üzerine faaliyet gösteren Piclo, 8.3 milyon sterlin yatırım aldı

İklim teknolojisi üzerine odaklanan Piclo, 8,3 milyon sterlin yatırım aldı. 8,3 milyon dolarlık yatırım turu, Future Energy Ventures ve Clean Growth Fund tarafından yönetildi. B Serisi yatırım turuna Green Angel Syndicate, Toshiba Energy Systems & Solutions, Sustainable Future Ventures ve Japan Energy Fund katıldı. Yeni yatırım, ABD ve Asya-Pasifik'teki yapılanma ve ürün geliştirmek için kullanılacak. 

Londra merkezli şirket, 2013 yılında üç girişimci James Johnston, Andy Kilner ve Alice Tyler tarafından faaliyete geçti. 2020'nin mayıs ayında kurulan Piclo'nun amacı, karbondan arındırılmış enerji sistemlere geçişi kolaylaştırmak. Piclo, yenilenebilir enerji üretiminin sisteme getirdiği değişkenlik ve belirsizlikle başa çıkmak, yenilenebilir enerjinin neden olduğu enerji kısıtlamasını önlüyor. Tüketicilere her zaman istenen enerjiyi güvenilir bir şekilde sağlıyor; şebekedeki her tür esneklik kaynaklarını kullanmak ile mümkün hale getiriyor. 

2050 yılına dek karbondan arındırılmış bir enerji sistemine geçişin, mevcut fosil yakıt kullanım seviyelerimizi sürdürmeye kıyasla dünyaya en az 12 trilyon dolar tasarruf sağlaması bekleniyor. 

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli" (IPCC) raporuna göre dünya genelinde sıcaklıklar 2030 yılına kadar 1,5°C artacağını gösteriyor. Bu sıcaklık artışının en önemli nedeni karbondioksit, metan, azot oksit gibi sera gazlarının insan etkisiyle artması olarak belirtiliyor. Piclo, bu alanda önemli bir noktaya konumlanıyor. 2021 temiz enerji için "rekor yılı" oldu. Bu doğrultuda elektrikli araç, hidrojen ve karbon yakalama teknolojilerine 105 milyar dolar yatırım yapıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.