Yapay zeka girişimi Contextual AI, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı

Contextual AI, 2023 yılının başında Douwe Kiela ve Amanpreet Singh tarafından faaliyete geçti. Şirket, kurumsal kullanıma hazır bir büyük dil modeli (LLM) modelleri geliştiriyor.
Yapay zeka girişimi Contextual AI, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı

Yapay zeka şirketi Contextual AI, 20 milyon dolar tohum yatırım aldı. 20 milyon dolarlık tohum yatırım, Bain Capital Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turunda melek yatırımcıların yanı sıra Lightspeed Venture Partners, Greycroft ve SV Angel yer aldı. Gelen yatırım, ürün geliştirme için kullanılacak.

Contextual AI, 2023 yılının başında Douwe Kiela ve Amanpreet Singh tarafından faaliyete geçti. Şirket, kurumsal kullanıma hazır bir geniş dil modeli (LLM) geliştiriyor. Soru cevaplama, karşılıklı sohbet, metin özetleme, makine çevirisi gibi doğal dil işleme problemlerine çözümler getiriyor. Şirketin geliştirdiği ürün bilgi aldığı kaynaktan alıntı yapma özelliği taşıyor.

Böylece yapay zeka tarafından cevaplanan soruların doğruluğu daha kolay sınanıyor. Şirketin geliştirdiği teknoloji RAG adı verilen bir makine öğrenimi tekniğine dayanıyor. Bu, LLM modellerinin yanıtlayabileceği soruları çeşitlendiriyor. Bu da şirketlerin ürünü ihtiyacı doğrultusunda özelleştirilmesini sağlıyor.

OpenAI'ın ChatGPT çözümü ile geniş kitlelere ulaşan üretimsel yapay zeka ve LLM çözümleri, her geçen gün daha da popülerleşiyor. Google tarafından geliştirilen Bard'ın İngilizce versiyonunun tüm kullanıcılara açıldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık.

Türkiye’de de bu alanda çalışan girişimler var. CBOT bunlardan biri. Kurumsal kullanıma hazır bir büyük dil modeli (LLM) olan CBOT GPT’yi piyasaya sürdü. CBOT GPT, sanal asistan uygulamaları için herhangi bir veri tabanıyla entegre edilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.