Google, Bard'ın matematik ve programlama alanlarında geliştiğini açıkladı

Bard, örtük kod yürütme adlı bir teknik sayesinde özellikle matematik ve kodlama alanlarında gelişti. 
Google, Bard'ın matematik ve programlama alanlarında geliştiğini açıkladı

Google dün yayınladığı bir blog gönderisi ile yapay zeka destekli chatbot'u Bard'ın mantık ve muhakeme gerektiren görevleri yerine getirmekte kendini geliştirdiğini açıkladı. Blog yazısında yer alan bilgilere göre, Bard, örtük kod yürütme adlı bir teknik sayesinde özellikle matematik ve kodlama alanlarında gelişti. 

Üstelik Bard, bundan sonra yalnızca geniş dil modellerini (LLM) kullanmayacak. Bildiğiniz üzere karmaşık sorunları çözmek konusunda sorunlarla karşılaşabiliyor. Bard bunun yerine daha fazla işlem gerçekleştirmenin ne zaman kullanıcılara yardımcı olabileceğini belirleyecek. Ardından bu tespitin doğruluğunu artırmak için arka plan kodu üretecek.

Bu yeni method sayesinde Bard, muhakeme ve matematik yeteneklerini geliştirmek adına kod üretip, üretilen kodu yürütme özelliğine kavuşmuş oluyor. Google'ın paylaştığı bilgilere göre bu güncelleme sayesinde hesaplama tabanlı kelime ve matematik problemlerinin doğruluğu yüzde 30 arttı

Ayrıca Bard, kelimeleri tersten yazma, milyonlarca sayının asal çarpanını hesaplama ya da birikimlerinizin büyüme oranının hesaplama gibi yeteneklere sahip oldu. 

Bu gelişmelere ek olarak Bard'ın ürettiği veriler, E-Tablolar'da düzenlenebilir hale de geliyor. Bu noktada Bard'ın Mart ayından bu yana Google Dokümanlar'da aktif olarak kullanılması için adımlar atıldığını hatırlatalım. Bu yeni güncelleme, basit gibi görünse de; E-Tablolar'da yolunu bulmakta güçlük çekenler için yeni bir kapı açıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.