CBOT'tan yapay zeka destekli dil modeli: CBOT GPT

Sanal asistanlar için kurumsal kullanıma hazır büyük dil modeli olan CBOT GPT, kurumlara esneklik ve özelleştirme sağlıyor.
CBOT'tan yapay zeka destekli dil modeli: CBOT GPT

Türkiye’de yapay zeka alanının öne çıkan isimlerinden CBOT, kurumsal kullanıma hazır bir büyük dil modeli (LLM) olan CBOT GPT’yi piyasaya sürdü. CBOT GPT, sanal asistan uygulamaları için herhangi bir veri tabanıyla entegre edilebiliyor. 

Şirketin aktardığı bilgilere göre, CBOT GPT, GPT-4'den önemli ölçüde daha küçük ve şirket içinde kurumsal amaçlarla kontrollü şekilde çalışabilecek. CBOT GPT, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT sistemine bağımlı değil, ancak istendiği takdirde ChatGPT ile hibrit bir kullanım söz konusu. Bu bağımsızlık, kurumların özel ihtiyaçlarına daha esnek ve özelleştirilebilir bir şekilde cevap verilebilmesini sağlıyor.

CBOT mühendisleri tarafından geliştirilen CBOT GPT teknolojisi, kullanıcıların bilgiye ulaşmasını, metin yazma gibi işlerini daha kolay halletmesini ve daha verimli çalışmasını olanaklı hale getiriyor. CBOT GPT sayesinde kuruluşların, müşterilerin sorduğu sorulara, kurum için özelleştirilmiş bir alanda hızlı, kolay ve doğru yanıtlar sunabileceği, birçok görev ve sürecin otomatikleştirilmesini sağlayarak verimliliği artıracağı iddia ediliyor.

Kurumlar için özelleştirilmiş dil modelleri

CBOT GPT, GPT modelinin doğal dil işleme ve yapay zeka yeteneklerini kullanarak kurumların kendi verilerine dayalı olarak özelleştirilmiş bir dil modeli oluşturmasına imkan tanıyor. Kurumlar, bu dil modelini kendi iç süreçlerinde veya müşteri hizmetleri odağında kullanabiliyor. 

CBOT GPT, kurumların özel domainlerinde, özellikle bankacılık, yatırım ve kamu hizmetleri gibi belirli düzenlemeye tabi sektörlerdeki şirketlerin sahip olduğu kendi altyapılarında da kolaylıkla kullanılabiliyor.

CBOT GPT, yapay zeka eğitiminin zenginleştirilmesini, müşteriye verilecek cevapların oluşturulmasında geleneksel yöntemler ve ChatGPT’nin hibrit çalışması ile müşteri deneyiminin daha geniş bir konu alanınını kapsamasını sağlıyor. Bu sayede, kurumlar sınırlarını kendi belirledikleri alanlarda doğru yanıtlar verebilen özelleştirilmiş bir sanal asistana sahip oluyor. Örnek vermek gerekirse, bir banka, bankacılık işlemleri gibi süreçleri önceden tanımlanmış akışlar ile gerçekleştirirken, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu bilgileri yine kendi sistemlerinde çalışan CBOT GPT, ile kolayca cevaplayabiliyor.

CBOT GPT, CHATGPT ile beraber çalışabiliyor

CBOT CEO’su Mete Aktaş, kişisel verilerin korunması kanunu nedeniyle kurumların ChatGPT'yi sadece kurumsal amaçlarla kullanmasının sorunlara neden olabileceğini ve bu nedenle CBOT GPT ile teknolojinin kurumlara özelleştirilmesinin çok daha etkili olduğunun altını çizdi: 

CBOT Platformunun ChatGPT ile entegre olması ve kurulumlar için özel olarak geliştirdiğimiz CBOT GPT modülünün kurumsal ihtiyaçlara uygun şekilde kullanılması tüm sektörler için çok önemli bir değer yarattı.  Ayrıca, kurumsal dünyada diyalogsal deneyim sadece genel bilgileri değil, banka hesap durumunuz, gönderilerinizin teslimat durumu, doktor randevularınız, vergi ödemeleriniz gibi kişisel bilgi ve işlemleri içerir. Bu nedenle, kurumsal sanal asistanların tasarımında önemli bir faktör olan bağlam uygunluğu, kullanıcının amacına yönelik hizmet sağlamak için hedef odaklı bir diyalog tasarımı gerektirir. ChatGPT entegrasyonu ve  CBOT GPT kurumsal modülüyle birlikte kurguladığımız hibrit ve bütünsel deneyim ile CBOT'un yapay zeka alanındaki gücünü ve deneyimini bir kez daha ortaya koyduk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.