SEC, Binance'in varlıklarını dondurmaya çalışıyor

ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonu, geçici bir yasaklama emri için acil durum dilekçesi verdi.
SEC, Binance'in varlıklarını dondurmaya çalışıyor

ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonu'nun (SEC), Binance ve Binance'in kurucu ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtığını sizlere aktarmıştık. Dava dilekçesinde SEC, Binance ve Zhao'nun ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini öne sürmüştü. 

ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonu, şimdi de dünyanın en büyük kripto borsası olarak konumlanan Binance'in varlıklarını dondurmaya çalışıyor. ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonu, Salı günü geçici bir yasaklama emri için acil durum dilekçesi verdi. Dilekçede SEC, bu kararı "müşteri varlıklarının güvenliğini sağlamak" için aldığını belirtti. 

Dilekçede yer alan iddialara göre Binance yıllardır, "ABD yasalarını göz ardı ederek, yasa düzenleyicilerin gözetiminden ve çeşitli finansal transferler ve Müşteri Varlıklarının muhafazası ve kontrolü hakkında açık sorulardan kaçarak yasaları ihlal etme niteliğinde davranışlarda" bulundu.

Söz konusu geçici yasaklama emri kapsamında, Binance ve CEO'su Changpeng Zhao, 5 gün içinde müşteri Varlıkları üzerindeki mülkiyeti, velayeti ya da kontrolü bırakması gerekiyor. Bununla beraber ne Binance ne de Zhao, müşteri varlıklarını transfer edemeyecek ya da çekemeyecek. Geçici yasaklama emri ayrıca Binance'in müşterilerin varlıklarını, "yeni yönetim anahtarları da dahil olmak üzere yeni özel anahtarlara sahip yeni cüzdanlara" aktarmasını istiyor. Bu bağlamda Binance'in SEC'e müşteri varlıklarının bulunduğu tüm yeni cüzdanların bir kaydını sağlaması talep ediliyor. 

Zhao geçici yasaklama emri için acil durum dilekçesi verilmesine bir gönderiyi retweetleyerek yanıt verdi. Gönderide Binance'in borçlarını ödeyebilme kapasitesine gönderme yapılıyor. 

Hatırlarsanız Changpeng Zhao, FTX'in iflası öncesinde kripto piyasasını, bu duruma karşı uyaranlar arasında yer almıştı. Hatta Changpeng Zhao, FTX'i satın alma girişiminde bile bulunmuştu. SEC'in dava dilekçesinde belirttiği iddialardan sonra Nansen'in CNBC ile paylaştığı bilgilere göre, yatırımcılar Binance'den 791 milyon dolar çekti. Şimdiye kadar Binance'in likidite problemi olmadığını vurgulayan Zhao, art arda gelen bu hamlelerle hoşnut olmadığı bir noktaya çekilebilir. 

Son olarak SEC'in genel olarak kripto ekosistemine karşı sert bir tavır benimsediğini belirtelim. SEC, kayıt dışı menkul kıymet satışı nedeniyle Coinbase'e karşı dava açtı. Ripple'ın da geçtiğimiz yıllarda SEC tarafından benzer bir suçlama ile karşılaştığını hatırlatmakta fayda var. 

Görsel Kaynak: Depositphotos 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.