SEC, Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı

Dava dilekçesinde SEC, Binance ve Zhao'nun ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini öne sürdü.
SEC, Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı

Hatırlarsanız, bundan bir süre önce, ABD Vadeli Emtia İşlemleri ve Ticaret Komisyonu'nun (CFTC), Binance'in, CEO'su Changpeng Zhao ve Chief Compliance Officer Samuel Lim'in, ticaret ve sermaye piyasası türev araçları kurallarını ihlal ettiklerini iddia ettiğini sizlere aktarmıştık. 

Şimdi de ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonu (SEC) Binance ve Binance'in kurucu ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı. Dava dilekçesinde SEC, Binance ve Zhao'nun ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini öne sürdü.

ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonunun iddiaları arasında; Binance'in ABD'li müşterileri çekmeye çalışması ve yatırımcı fonları ile kendi fonlarını bir araya getirmek yer alıyor. SEC, Binance'e ve Binance'in kurucu ortağı ve CEO'su Changpeng Zhao aleyhine toplamda 13 suçlamada bulundu. 

ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonunun iddialarına göre, Changpeng Zhao ve Binance, yüksek değere sahip ABD'li yatırımcıların ve müşterilerin, Binance'in regüle edilmeyen uluslararası borsasında alım satım yapabilmesi için kendi kontrollerini yıkmak için çalıştı

Buna ek olarak ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonu, Binance ve Changpeng Zhao'nun, kendi çıkarına işlem yapmak ve piyasa manipülasyonu da dahil olmak üzere federal güvenlik yasalarının önemli hükümlerini ihlal ettiğini öne sürdü. İddialara göre bu eylemler, Zhao'nun sahip olduğu Merit Peak Limited ve Sigma Chain üzerinden gerçekleşti. 

Dava dilekçesinde Binance'in üst düzey sahip yapısını içeren bir şema da paylaşıldı. Şemaya göre, Zhao ve Zhao'nun yönettiği varlıklar Binance'in ve Binance.US'in çeşitli kuruluşlarının tamamını yönetmekte. 

Changpeng Zhao ise Twitter'da paylaştığı bir gönderi ile iddiaları yalanladı. İddianameyi gördüklerinde buna bir yanıt hazırlayacaklarını ancak medyanın bilgileri kendilerinden önce edindiğini açıkladı. 

Aynı şekilde Binance de Twitter'da detaylı bir açıklama yayınladı. Binance, söz konusu dava dilekçesinin, gerçekler, yasalar veya Komisyon'un kendi emsalleri tarafından gerekçelerle desteklenmediğini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.