Alışveriş yapılabilir video altyapısı sunan girişim: DIVID

DIVID’in altyapısı ile hazırlanarak interaktif bir deneyim sağlayan “alışveriş yapılabilir videolar", izleyicilere doğrudan ürün bilgisi ve satın alma imkânı sunuyor.
Alışveriş yapılabilir video altyapısı sunan girişim: DIVID

İsviçre merkezli bir teknoloji girişimi olan DIVID, markalara, e-ticaret, web, sosyal medya ve mobil uygulama aracılığı ile “alışveriş yapılabilir video” (shoppable video) altyapısı sunuyor. Girişim, 2021 yılında İsviçre'de Aziz Said-Malik liderliğinde teknoloji ve perakende alanında uzmanlar tarafından kuruldu. DIVID şu anda Avrupa ve Orta Doğu'da toplamda 13 ülkede faaliyet gösteriyor. Online alışverişte video içeriklerin önem kazandığı günümüzde, alışveriş yapma modelleri de değişim göstermekte. Hızlı, etkileşimli ve sürükleyici bir deneyim yaratan DIVID ise online alışveriş yapma şeklini değiştirme potansiyeline sahip.

DIVID’in altyapısı ile hazırlanarak interaktif bir deneyim sağlayan “alışveriş yapılabilir videolar", izleyicilere doğrudan ürün bilgisi ve satın alma imkânı sunuyor. Bu videolar, geleneksel videolardan farklı olarak ürünlerle ilgili etkileşimli öğeler ve bağlantılar bulunduruyor.

Girişim hem markalara hem de sosyal ağlardaki içerik üreticilerine, alışveriş yapılabilir video teknolojisi aracılığıyla satışları ve etkileşimi artırma olanağı yaratıyor. İzleyiciler ise, alışveriş yapılabilir videoları izlerken, akıştan ayrılmadan alışveriş yapabilme kolaylığına kavuşuyor. Tüketiciler videonun içindeki ürünlere tıklayabiliyor ve ürünü anında satın alabiliyor. Bu sayede alışveriş süreci keyifli bir hal alırken, hızla tamamlanmış oluyor. 

Alışveriş yapılabilir video  altyapısı dünyada kendini göstermeye yeni yeni başlamışken, DIVID,  bu alanda küresel çapta lider şirketler arasında yerini aldığını belirtiyor. DIVID’in küresel olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde 13 ofisi ve 50 çalışanı var. Girişimin Türkiye'deki Satış Direktörü ise Tolga Nom. 


Meltwater ve We are Social ortaklığıyla hazırlanan Dijital 2023 raporuna göre, dünya genelinde her hafta internetten alışveriş yapan internet kullanıcıları incelendiğinde Türkiye, yüzde 64,6 ile 3. sırada yer alıyor. Ekibin Türkiye pazarı hakkında görüşleri ise şöyle: 

Türkiye’de yaptırdığımız pazar araştırmasına göre, online videolar tüketicileri bilinçlendirirken aynı zamanda ihtiyaç duydukları ürünleri daha uygun fiyat seviyesinde bulmalarına olanak sağlayan en önemli kaynaklardan biri haline geldi. Özellikle moda, kozmetik ve elektronik alışverişlerinde online video yayınları, tüketiciler üzerinde oldukça etkili.

DIVID ile markalar, kendi altyapılarına entegre edebilecekleri bir alışveriş yapılabilir video platformu oluşturabiliyor. Bu sayede her bir marka kendi altyapısını kullanarak canlı yayınlarda ürün satışı yapabiliyor. Girişimin paylaştığı bilgilere göre DIVID, bu konuda markalara kesintisiz bir entegrasyon sağlıyor. DIVID teknolojisi sayesinde hem önceden kaydedilmiş videolar hem de canlı gerçekleştirilen videolu içerikler kullanılabiliyor. Bu da markaların satış oranlarını, gelirlerini ve etkileşimini artırmaları ile sonuçlanıyor. Bununla birlikte DIVID'in müşteri kazanımına ve sadakatine katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Ayrıca markalar yaptıkları canlı yayını, TikTok, YouTube ya da Instagram gibi platformlarda da zamanlı olarak yayınlayabiliyor. Kullanıcı tarafından bakıldığında ise bağlantı talebi ortadan kalkmış oluyor. Kullanıcılar, video izleme anında akıştan ayrılmadan istedikleri ürünleri anlık olarak satın alabiliyor. Bu noktada DIVID ise sektörel veya kategori bazlı değişen komisyon oranları ile çalışıyor. 

Ekip üyeleri, şirketin küresel büyüme ivmesinin Türkiye'den başlayacağını düşünüyor. 

Türkiye pazarı DIVID açısından oldukça önemli; Türkiye çok dinamik ve çok büyük bir potansiyele
sahip. Sunduğumuz hizmetlerin burada çok büyük bir karşılığı olduğunu biliyoruz.

Hedefimiz, internet üzerinden satış yapan her markaya ulaşmak ve mükemmel bir alışveriş
deneyimi sunmalarını sağlayarak tüketiciyle aralarındaki bağı kuvvetlendirmek. Tüketici nezdinde ise yepyeni ve çok daha kolay bir alışveriş alışkanlığı geliştirmek. İsviçre merkezli ve uluslararası bir girişim olarak, şirketimizin küresel büyüme ivmesinin Türkiye’den başlayacağını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.