Instagram, kendi yapay zeka sohbet robotunu test ediyor

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından sızdırılan görüntülere göre Instagram, bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor olabilir. 
Instagram, kendi yapay zeka sohbet robotunu test ediyor

Son dönemde teknoloji devleri, yapay zeka trenini kaçırmak istemiyor ve bu alanda yeni adımlar atıyor, en azından atmaya çalışıyor. Microsoft, Google, Amazon derken şimdi de Instagram'ın yapay zeka konusunda bazı planları olduğu ortaya çıktı. Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından sızdırılan görüntülere göre Instagram, bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor olabilir. 

Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntülerine göre Instagram'ın yapay zeka sohbet robotu, soruları yanıtlayabilecek ve kişiye tavsiyelerde bulunabilecek. Kullanıcı, aralarından seçim yapabileceği en fazla 30 kişiliğe sahip olabilecek. Chatbot, mesaj yazma konusunda zorluk yaşayanlara da yardımcı olabilecek. Ekran görüntülerine göre, başka bir kullanıcı ile yapılan bir sohbete "@" kullanarak, adeta başka bir kullanıcıyı dahil ediyormuş gibi sohbet robotunu da eklemek mümkün olacak. 

Yapay zeka sohbet robotları sosyal medya platformları arasında popüler olmaya devam ediyor. Örneğin; Snapchat, Open AI'ın GPT teknolojisi tarafından desteklenen My AI adlı yapay zeka sohbet robotuna sahip. Benzer bir şekilde TikTok'un da "Tako" adlı kendi yapay zeka sohbet robotunu test ettiği ortaya çıkmıştı. 

Instagram'ın kendi yapay zeka sohbet robotu için hangi altyapıyı kullandığı şu an için belirsiz. Ayrıca şirketin bu ürünü ne zaman piyasaya süreceği konusunda da herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şubat ayında şirketin Instagram, Messenger ve WhatsApp için yapay zeka karakterleri üzerinde çalışan bir ekibi olduğunu söylemişti. Bu nedenle söz konusu ürünle kısa bir süre sonra tanışacak olabiliriz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.