TikTok, "Tako" adlı kendi yapay zeka sohbet robotunu test ediyor

Tako, TikTok arayüzünün sağ tarafında, kullanıcı profilinin ve diğer beğeni, yorum ve yer işaretleri butonlarının üzerinde görünecek.
TikTok,

Yapay zeka sohbet robotlarına olan ilginin arttığı bu günlerde, sosyal medya platformu TikTok da kendi sohbet robotunu test etmeye başladı. TikTok'un "Tako" adını verdiği yapay zeka sohbet robotu, şu an belirli pazarlarda sınırlı test aşamasında.

Paylaşılan bilgilere göre Tako, TikTok arayüzünün sağ tarafında, kullanıcı profilinin ve diğer beğeni, yorum ve yer işaretleri butonlarının üzerinde görünecek. Kullanıcılar doğal dil sorgularını kullanarak Tako'ya video hakkında çeşitli sorular sorabilecek veya öneriler isteyerek yeni içerik keşfedebilecek. Tako, bir kullanıcının botla konuşma başlatmasına yardımcı olmak için önerilen istemleri görüntüleyecek.

Kaynak: Watchful.ai

Kullanıcılar izleyecek bir şey arıyorlarsa, Tako'dan belirli bir konuda komik evcil hayvan videoları gibi bazı videolar önermesini isteyebilecekler. Tako, videonun adını, yazarını ve konusunu ve ayrıca önerilen videoların bağlantılarını içeren bir sonuç listesiyle yanıt verecek. Buradan, içeriğe yönlendirilmek üzere bir videonun küçük resmine tıklamak mümkün olacak. 

TikTok'un Tako için hangi yapay zeka modelini kullandığı şu an için belirsiz. TikTok sözcüsü Zachary Kizer, Tako'yu sınırlı bir test olarak nitelendirdi. Şirket, testin yalnızca Filipinler'de aktif olduğunu söyledi. Tako'nun reşit olmayan hesaplar için aktif olmayacağı da paylaşılanlar arasında.

TikTok kısa süre önce Tako adlı sohbet robotu yazılımı için bir ticari marka başvurusunda bulundu, bu da şirketin daha geniş bir sürüm için hazırlandığını gösteriyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.