Sam Altman’ın Worldcoin'i 115 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain Capital liderliğinde gerçekleşen C serisine katılan yatırımcılar arasında a16z (Andreessen Horowitz), Bain Capital Crypto ve Distributed Global yer aldı.
Sam Altman’ın Worldcoin'i 115 milyon dolar yatırım aldı

Worldcoin'i ortaya çıkaran şirket Tools for Humanity, C serisi yatırım turunda Blockchain Capital liderliğinde 115 milyon dolar yatırım aldı. C serisine katılan yatırımcılar arasında a16z (Andreessen Horowitz), Bain Capital Crypto ve Distributed Global yer aldı.

Ethereum tabanlı merkeziyetsiz açık kaynak bir protokol olan Worldcoin'in kurucu ortaklarından biri de OpenAI'ın CEO'su Sam Altman. Tools for Humanity'nin ekibi Electric Coin Company, Revolut, Uber, Block, Twitter ve Apple'ın eski çalışanlarından oluşmakta. 

Girişim, iris tarama odaklı global blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemi geliştirmeye odaklandı. Worldcoin, bir kullanıcının bot mu yoksa insan mı olduğunu tespit eden Orb isimli bir biyometrik görüntüleme cihazı kullanıyor. Beta sürümünde olan Worldcoin, merkeziyetsiz World ID ve Worldcoin token'dan oluşuyor. 

Şirketin güvenlik yaklaşımı, eleştiri oklarına hedef olmasına neden oldu. Öte yandan şirketin KYC (know-your-customer) taramaları için Çin'de yoğun ilgi gördüğünü söylemekte fayda var. Proje 2 milyon kullanıcıyı kendine çekmeyi başardı. Beş kıtada faaliyet gösteren Worldcoin, ABD vatandaşlarının erişimine açık değil. 

Bu arada 2022'nin mart ayında 3 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Şirket aldığı yatırımı, pek çok projenin sıkça kullanılan CAPTCHA testine bir alternatif geliştirmek üzere kullanacak. Bununla beraber yatırım, Worldcoin projesinin ve Worldcoin ekosisteminin cüzdanı World App'in hızlandırılmasında değerlendirilecek. Uzun vadede DAO benzeri bir kapsayıcı kimlik ve finans ağı olmayı amaçlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.