Microsoft Teams'e, Discord benzeri topluluklar ve Designer özellikleri ekleniyor

Microsoft Teams'in Windows 11 sürümüne Discord benzeri topluluklar özelliği ve üretimsel yapay zeka destekli tasarım aracı Designer'ın eklendiği duyuruldu.
Microsoft Teams'e, Discord benzeri topluluklar ve Designer özellikleri ekleniyor

Microsoft Teams'in Windows 11 sürümüne Discord benzeri topluluklar özelliği ve üretimsel yapay zeka destekli tasarım aracı Designer'ın eklendiği duyuruldu. Bu noktada Teams uygulamasında yer alacak Microsoft Teams topluluklarının ilk olarak 2022'nin Aralık ayında yayına alındığını hatırlatalım. Designer'ın ise Nisan ayında önizlemeye açıldığını sizlere aktarmıştık. 

Toplantılar, takvimler ve sohbet aracılığıyla organize olmanızı sağlayan Microsoft'un topluluklar özelliği, şimdiye kadar yalnızca mobil sürümü ile karşımıza çıkmaktaydı. Bugün yayınlanan güncelleme ile Windows 11 kullanıcıları da özelliğe erişebilecek. 

Windows 11'de topluluk sahipleri, topluluk oluşturabilecek, toplulukları paylaşabilecek, üyeleri topluluklara davet edebilecek, etkinlikler düzenleyebilecek , içerik yönetimi yapabilecek ve önemli aktiviteler ile ilgili bildirim alabilecek. Microsoft topluluklar için Windows 10 ve macOS'ta destek sunmaya devam ederken, bu desteği yakında web sürümü için de sağlayacak. 

Designer ise topluluklar için görsel oluşturmakta ya da Teams içine banner yerleştirmekte kullanılabilecek. Designer, tasarımları ortaya çıkarmak için kullanıcılar tarafından üretilen içerikler ve DALL-E 2'den de faydalanıyor. Kullanıcılar, şimdiye kadar ürüne, Designer'ın web sitesi ve Microsoft'un Edge tarayıcısından erişebiliyordu. 

Toplulukların Windows 11'e gelmesiyle, hem mobilde hem de genel kullanım anlamında bazı geliştirmeler gerçekleşti. Bu kapsamda kullanıcılar, mobil cihazlar üzerinden video kaydı alabiliyor, işaretleme araçları ve filtrelerden yararlanabiliyor. Buna ek olarak topluluklara anket ve moderasyon özellikleri de ekleniyor. İlerleyen dönemde iOS, Android ve Windows 11 üzerinden öne çıkan topluluklara katılmanızın mümkün olacağını ekleyelim. 

Son olarak 2011 yılındaki Skype satın alması esnasında Microsoft'un satın aldığı GroupMe uygulaması Microsoft Teams aramalarını destekleyecek. Böylece kullanıcılar, GroupMe sohbetleri içinden Microsoft Teams aramaları gerçekleştirebilecek.

Bu arada Microsoft Teams'in kullanıcı sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor. 2021'de 145 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı 2022'de 270 milyona ulaştı. Microsoft'un yapay zeka alanında öncü şirketlerden biri olarak konumlanması, şirketin tüm ürünlerine etki ediyor. Şirketin gelecekteki adımlarını gözlemleyebilmek adına Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Teams'e eklenen yapay zeka özelliklerini incelemekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.