Microsoft'tan üretimsel yapay zeka destekli tasarım aracı: Designer

Sosyal medya içerikleri, sunumlar ve görseller oluşturmanızı sağlayan Designer'ın ön izlemeye açılmasıyla, yeni özellikleri de görücüye çıkmış oldu.
Microsoft'tan üretimsel yapay zeka destekli tasarım aracı: Designer

Microsoft üretimsel yapay zeka destekli tasarım aracını ön izlemeye açtı. İlk olarak ekim ayında duyurulan Designer, Canva benzeri yapısıyla dikkat çekmekteydi. Sosyal medya içerikleri, sunumlar ve görseller oluşturmanızı sağlayan aracın önizlemeye açılmasıyla, yeni özellikleri de görücüye çıkmış oldu. 

Designer, tasarımları ortaya çıkarmak için kullanıcılar tarafından üretilen içerikler ve DALL-E 2'den de faydalanıyor. Ekim ayından bu yana ürün için yapay zeka modellerinde yoğun bir geliştirme süreci mevcut. Bu çalışmaların sonucunda, Designer, sosyal medya içerikleri için metin ve hashtag önerilerinde bulunabiliyor. Bununla birlikte, yapay zeka tarafından desteklenen arka planlar ve metin geçişleriyle birlikte animasyonlu görseller de oluşturuyor. 

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre, ilerleyen dönemde Designer'a ek olarak düzenleme özellikleri getirirlecek. Bu özellikler kapsamında Designer, bir grafikte yer alan belli bir noktaya bir obje yerleştirebilecek. Aynı şekilde görselin geri kalanını otomatik olarak doldurabilecek. Yakın zamanda yayınlanması planlanan "sil" ve "arka planı değiştir" seçenekleri ise kullanıcıların bir grafikte olmasını istemedikleri nesnelerin, kişilerin veya arka planların üzerini fırçalamalarına imkan sağlayacak. 

Ön izleme dönemi boyunca Designer kullanıcılara ücretsiz sunulacak. Kullanıcılar ürüne, Designer'ın websitesi ve Microsoft'un Edge tarayıcısından erişebilecek. Designer, tüm kullanıcılara açıldığında ise Microsoft 365 Bireysel ve Aile aboneliklerine dahil edilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.