Apple çalışanları, yapay zeka yükselirken Siri'nin geleceğinden endişe ediyor

Apple'ın yapay zeka destekli asistanı Siri için parlak bir gelecek yok gibi duruyor. Zira şirketin çalışanları, Siri'yi geniş çapta bir alay konusu olarak nitelendiriyor.
Apple çalışanları, yapay zeka yükselirken Siri'nin geleceğinden endişe ediyor

Son dönemde yapay zekaya inanılmaz bir ilgi var ve bu ilgi sadece kullanıcı tarafından gelmiyor. Aynı zamanda teknoloji devleri de bu teknolojiden pay almanın yollarını arıyor. Bu kapsamda özellikle OpenAI ile iş birliği halindeki Microsoft, ciddi anlamda söz sahibi olmaya başladı; ancak aynı zamanda Amazon, Google gibi şirketler de yapay zeka odaklı yeni ürünler çıkarır oldu. Genel olarak teknoloji şirketlerinde durum böyle olsa da Apple tarafı biraz daha karışık.

The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple'ın yapay zeka destekli asistanı Siri için bile parlak bir gelecek yok gibi duruyor. Zira şirketin çalışanları, Siri'yi geniş çapta bir alay konusu olarak nitelendiriyor. Aynı zamanda Apple'ın Reality Pro kulaklığı üzerinde çalışan ekibin, Siri'den bıktığı ve kulaklığı ses teknolojisiyle kontrol etmek için alternatif yöntemler geliştirmeyi düşündüğü bildiriliyor. Tüm bunların yanı sıra Siri'nin temel özelliklerle güncellenmesinin haftalar sürmesine neden olan hantal bir veritabanı üzerine inşa edildiği iddia ediliyor. 

Apple, kısa bir süre önce Siri mühendislerinden üçünü de Google'a kaptırmıştı. Bu üç mühendis, Siri arama özellikleri üzerinde çalışıyordu, ancak Google'ın büyük dil modelleri veya LLM'ler üzerinde çalışmak için daha iyi bir yer olacağına inandıkları için Apple'dan ayrıldılar. Siri ekibinin şimdiki lideri Eski Google yöneticisi John Giannandrea. Ancak Giannandrea'nın bu konuda çok da iyi bir isim olmadığı düşünülüyor. 

Siri'nin birçok eski çalışanı, Apple'ın içinde, Giannandrea'nın görevi devralmasından bu yana Siri'nin işlevsellik ve iyileştirme eksikliği nedeniyle geniş çapta alay konusu olmaya devam ettiğini söylüyor. Yukarıda bahsettiğimiz alternatif yöntem arama da zaten bu noktada devreye giriyor. 

Aynı zamanda Apple'daki üst düzey yöneticilerin Siri'nin yanıtlarında hatalar yapmasına karşı biraz fazla temkinli olduğu belirtiliyor. Ürünün yerinde saymasında belki bu da bir etken olabilir.

Sonuç olarak Siri'nin geleceği ne olur bilinmez, ancak Apple'ın yapay zeka çalışanlarının üründen ve yönetimden pek de memnun olmadığı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.