Getir, n11.com'un tüm hisselerini aldı

Getir kurucusu ve CEO'su Nazım Salur, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Getir'in, n11'in diğer hisselerini de aldığını duyurdu. 
Getir, n11.com'un tüm hisselerini aldı

Getir'in n11.com'a ortak olduğunu ve Getir'in n11.com'a ortak olması ile ilgili merak edilen finansal detayları daha önce sizlere aktarmıştık. Getir kurucusu ve CEO'su Nazım Salur, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Getir'in, n11'in diğer hisselerini de aldığını duyurdu. Satın alma ile ilgili finansal detaylar henüz açıklanmadı. 

2013 yılında Doğuş Holding ile Güney Kore’nin en büyük gruplarından olan SK Planet ortaklığında kurulan ve Türkiye'deki e-ticaret pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan n11.com'un dünden bugüne kadar nasıl bir macera yaşadığını da geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Dilerseniz n11.com'un tüm serüveni ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Getir, son yatırım turunda aldığı 768 milyon dolar yatırımla 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı ve decacorn ünvanı aldı. Mubadala Investment Company’nin liderlik ettiği son yatırım turunda Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital ve Tiger Global, Getir’in yatırımcıları arasında yer aldı.

2022'nin Aralık ayında Getir'in, Almanya merkezli rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın aldığını da hatırlatmakta fayda var.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.