Yemeksepeti'nden ChatGPT destekli menü

ChatGPT’den yararlanılarak Yemeksepeti Mahalle segmentinde yer alan 17 binin üzerinde ürüne yönlendirici açıklamalar eklendi. 
Yemeksepeti'nden ChatGPT destekli menü

Yemeksepeti, OpenAI'ın dil modeli ChatGPT ile iş ortağı esnaf ve restoranların menülerindeki ürün ve yemek açıklamalarını genişletti. Yemeksepeti, “ChatGPT Destekli Menü” projesini hayata geçirmek üzere önemli adımlar attı. 2023 Mart ayında başlanılan bu proje ile Yemeksepeti Mahalle hizmet ağındaki esnaflarının menülerinde yer alan ürünlerin detaylarına dair açıklama oranı yaklaşık yüzde 12 oranında artırıldı. 

Yemeksepeti, 2023'ün sonuna kadar açıklaması olan ürün oranını, yemek platformu için yüzde 91’in üzerine çıkarmayı hedefliyor. Şirket, kullanıcıların market ihtiyaçlarını yerel dükkanlardan karşılamalarına olanak sağlayan Yemeksepeti Mahalle için ise hedefini yüzde 40 olarak belirledi. Ürün açıklamalarının genişletilmesi, sipariş sayılarında olumlu etki yaratırken, kullanıcıların Mahalle ürünlerini seçerken daha bilinçli kararlar vermelerine olanak imkan tanıyor. Böylece sipariş yolculuğu daha keyifli bir hal alıyor.

Haziran’ın ilk haftasında planlanan Dish Description Generation (Yemek Açıklaması Oluşturma) projesi kapsamında yaklaşık olarak 115 bin ürünün açıklamasının daha ChatGPT teknolojisi yardımı ile kullanıcılarla buluşması hedefleniyor. Yemeksepeti, menülerinde açıklaması olmayan yemekleri tanımlamak için OpenAI’ın son teknoloji dil modeli ChatGPT'yi kullanarak, yemek açıklamasına sahip ürün sayısında ortalama 3 puanlık bir büyüme ile menü detaylarının yüzde 88’den yüzde 91’e çıkarılacağını öngörüyor.

Delivery Hero bünyesindeki Yemeksepeti, içerik kalite hedeflerinden biri olan ürün açıklama doluluğunda, yüzde 88’lik başarıya sahip. Bu sayede şirket, hem yerel hem global pazardaki liderliğini koruyor. Buna ek olarak Yemeksepeti; restoran menülerinde, toplam yemek açıklamaları için, 2023 sonu hedefi olan yüzde 91 kapsamını Haziran ayında yakalayarak hedeflerinin üzerine çıkmayı amaçlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.