Bulut veri platformu Snowflake, yapay zeka arama motoru Neeva'yı satın aldı

Neeva, tüketicilere yönelik arama motorunu kapatacağını, bunun yerine geniş dil modelleri ve üretimsel yapay zekanın işletmelerdeki kullanım alanlarına odaklanacağını açıkladı.
Bulut veri platformu Snowflake, yapay zeka arama motoru Neeva'yı satın aldı

Bulut veri platformu Snowflake, yapay zeka arama motoru Neeva'yı satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın finansal detayları henüz açıklanmadı. Bu noktada Neeva'nın satın alma öncesinde 77.5 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatmakta var. Üstelik Neeva'nın yatırımcıları arasında Greylock Partners, Sequoia Capital ve  Google’ın çatı şirketi Alphabet'in yönetim kurulu üyesi Ram Shriram yer almaktaydı. 

Satın alma sonrasında Neeva, tüketicilere yönelik arama motorunu kapatacağını, bunun yerine geniş dil modelleri (LLM) ve üretimsel yapay zekanın işletmelerdeki kullanım alanlarına odaklanacağını açıkladı. Snowflake'in stratejisinin, kurumların geniş dil modelleri ve üretimsel yapay zekadan faydalanmasını sağlamak olduğunu düşündüğümüzde, Neeva'nın bu kararı akla yatkın görünüyor. 

Snowflake, üretken yapay zekanın veri gerektirdiğini sıkça vurguluyor. Snowflake yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Frank Slootman'ın aktardıklarına göre,  birçok üretken yapay zeka modeli, internet veya genel verilerle eğitiliyor ancak işletmeler, yapay zekayı kendi verileriyle özelleştirmekten daha fazla fayda sağlayabilir. 

Bunun yanı sıra Slootman'a göre, bu satın alma sayesinde Snowflake kullanıcıları ve uygulama geliştiricileri arama destekli konuşmaya dayalı deneyimler inşa edebilecek. Neeva ile teknik yetenekleri bulunmayan kullanıcılar da  verilerden değer çıkarımı gerçekleştirebilecek.

Bu arada Neeva Snowflake'in bu alandaki ilk satın alması değil. Şirket daha önce verilerden içgörü elde edilmesini sağlayan yapay zeka girişimi Applica 'yı satın almıştı. Buna ek olarak Snawflake, veri platformu Cybersyn'in 62,9 milyon dolarlık A serisi yatırım turunda liderliği üstlenmişti

Bu çeyrekte 623.6 milyon dolar gelir elde eden Snowflake, yıldan yıla yüzde 48 büyüme gerçekleştirdi. Neeva satın almasının, Snowflake'in büyümesini sürdürmesinde önemli bir rol üstlendiği kesin. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.