Dagster tabanlı veri düzenleme platformu Elementl, 33 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında uzun yıllar Facebook'ta çalışmış Nick Schrock tarafından kurulan şirket, taskları doğru zamanda, doğru sırayla ve doğru bir şekilde çalıştırmayı sağlayan bir orkestrasyon aracı olarak konumlanıyor.
Dagster tabanlı veri düzenleme platformu Elementl, 33 milyon dolar yatırım aldı

Dagster tabanlı veri düzenleme platformu Elementl, 33 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Georgian liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turuna 8VC, Human Capital, Sequoia, Index, Amplify, Hannover ve Slow katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 48,8 milyon dolara çıktı. 

2018 yılında uzun yıllar Facebook'ta çalışmış Nick Schrock tarafından kurulan şirket, taskları doğru zamanda, doğru sırayla ve doğru bir şekilde çalıştırmayı sağlayan bir orkestrasyon aracı olarak konumlanıyor. Orkestrasyon; bir iş akışı ve daha büyük hedefleri içeriyor, hedeflere yönelik yönlendirilmiş bir eylem olarak tanımlanıyor. Bu bağlamda belirli amaçlara ve hedeflere ulaşmak için kullanılıyor.

Şirket, Schrock ve DevOps'tan farklı olarak veri varlıklarına yani şirketlerin gelir elde etmek için kullandıkları bir sistem, uygulama çıktı dosyası, belge, veritabanı veya web sayfasına odaklanıyor. ElementI, DoorDash, Flexport ve Aritzia gibi şirketlerle çalışıyor.  

Veri ya da diğer adıyla data işlenmemiş gerçek enformasyon parçacığı olarak tanımlanıyor. Verinin düzenlenmesi  insanların, kurumların ve bağlantılı araçların, verilerin politika ve düzenleme sınırları kapsamında kullanımını optimize etmelerine yardımcı oluyor. Bu, anlık ve etkin karar alma kabiliyetlerinin güçlendirilmesinde büyük rol oynuyor.

Özellikle veri üzerine çalışan şirketler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Geçen Mart ayında akıllı veri yığını otomasyon platformu Numbers Station, A Serisi yatırım turunda 17,5 milyon dolar yatırım aldı. 17,5 milyon dolarlık yatırım turu, Madrona tarafından yönetildi. Norwest Venture Partners, Factory, Cloudera'nın kurucu ortağı Jeff Hammerbacher ve melek yatırımcılar katıldı. Yeni yatırım, şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Numbers Station, Stanford Üniversitesi'nde veri ve yapay zeka üzerine doktora yapmış Chris Aberger, Ines Chami ve Sen Wu tarafından kuruldu; 2021 yılında bu üniversitenin yapay zeka laboratuvarında geliştirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.