Microsoft'tan görüntü ve metinlerde uygunsuz içeriği algılayan yapay zeka aracı: Azure AI Content Safety

Microsoft, iki yılı aşkın bir süredir çevrimiçi ortam ve topluluklarda ortaya çıkan zararlı içerikleri yönetme konusunda çalışıyor. Bu içerikleri yönetmek için piyasaya sürülen çok dilli yapay zeka araçlarının bir avantaj olduğu düşünülüyor.
Microsoft'tan görüntü ve metinlerde uygunsuz içeriği algılayan yapay zeka aracı: Azure AI Content Safety

Microsoft, çevrim içi ortam ve toplulukları daha güvenli bir şekilde yönetmek için tasarladığı Azure AI Content Safety adlı yapay zeka aracını hizmete sunuyor. Yapay zeka aracı, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Japonca, Portekizce, İtalyanca ve Çince olan metin ve görüntülerdeki rahatsız edici, cinsel veya müstehcen içerikleri tespit edecek. 

Bu hizmetin bedeli 1000 görüntü başına 1,5 dolar olurken 1000 metin başına 0,75 dolardan kullanıma sunulacak. Azure AI Content Safety, yapay zeka hizmetleri portföyü olarak tanımlanan Azure AI aracılığıyla kullanıcılara ulaşacak.

Microsoft, iki yılı aşkın bir süredir çevrimiçi ortam ve topluluklarda ortaya çıkan zararlı içerikleri yönetme konusunda çalışıyor. Bu içerikleri yönetmek için piyasaya sürülen çok dilli yapay zeka araçlarının bir avantaj olduğu düşünülüyor. Tam da bu yüzden bu araçların benzer yaşam deneyimlerinden dolayı benzer duygulara sahip olanların oluşturduğu içerikleri çok daha iyi anlayabileceği düşünülüyor. 

Azure AI Content Safety’yi şimdiden kullanmaya başlayan şirketler var. Hindistan merkezli platform Koo bunlardan biri. Platformun oluşturduğu çevrim içi toplulukta 20'den fazla dil konuşuluyor. 

Geçen Şubat ayında Microsoft, OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurdu. Microsoft, OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT benzeri bir deneyime başladı. Şirket, kenar çubuğuna yerleşik, yeni yapay zeka özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü. Azure AI Content Safety, bunun ardından geliştirilmeye başlandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.